Volkswagen ID.7 (6)

25 september 2023

Volkswagen ID.7: nieuwe maatstaf in zitcomfort

Eén van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling van de nieuwe Volkswagen ID.7 was het realiseren van maximaal comfort. De nieuwe optionele ergoActive premiumstoelen zetten in dat streven de puntjes op de ‘i’ en zijn gecertificeerd door de AGR, de Duitse belangenvereniging voor rugpatiënten. De nieuwe stoelen combineren zitcomfort met een innovatieve massagefunctie, automatische stoelventilatie en een nieuwe activeringsfunctie voor spiergroepen aan de wervelkolom en het bekken.

Volkswagen ID.7 zitcomfort

De experts van Volkswagen hebben de nieuwe ergoActive premiumstoelen in de ID.7 in nauwe samenwerking met orthopedagogen, fysiotherapeuten en sportwetenschappers van de Duitse AGR (Aktion Gesunder Rücken) ontwikkeld. Het resultaat is een stoel met een massagefunctie die het bekken en de wervelkolom activeert. In de rugleuning geven tien luchtkussens de passagier een drukpuntmassage. Twee afzonderlijk van elkaar opererende luchtkussens voorkomen dat de passagier te lang in dezelfde houding zit.

Nieuwe maatstaf in zitcomfort

Met deze nieuwe stoelen vormt de ID.7 op het gebied van zitcomfort beslist een nieuwe maatstaf in de hogere middenklasse. Naast de unieke bekkenactivering worden door de pneumatische drukpuntmassage ook de spieren in de rug geactiveerd. Specifieke programma’s met een duur van 10 tot 30 minuten bieden de inzittenden een massage op maat. De ergoActive stoel is elektrisch in twaalf richtingen te verstellen en heeft een handmatig verlengbare zitting ter ondersteuning van de dijbenen. Er kunnen drie verschillende stoelposities worden opgeslagen.

Volkswagen ID.7 zitcomfort (2)
Volkswagen ID.7 zitcomfort (4)

Warm, droog of koel

De ergoActive stoel beschikt ook over dynamische stoelventilatie. In de zitting werkt de ventilatie onafhankelijk van de ventilatie in de rugleuning en daarbij kan gelijktijdig de stoelverwarming worden ingeschakeld. De optimale temperatuur van de stoelventilatie wordt bepaald door de temperatuur en het vochtniveau op het contactvlak tussen lichaam en stoel te meten, en ze te vergelijken met andere factoren en voorkeursinstellingen van de klimaatbeheersing. 

Naast de automatische ventilatie kunnen passagiers kiezen uit drie ‘smart climates’: warm, droog of koel. Zo ervaart elke passagier afzonderlijk optimaal comfort. Bij dit proces wordt minder energie verbruikt dan bij het aanpassen van de temperatuur in het hele interieur. 

Voor de ID.7 zijn de ergoActive stoelen onderdeel van het optionele Interieur Pakket Plus. Dit pakket omvat verder een 700-watt audiosysteem van Harman Kardon met 14 high-end speakers en sfeerverlichting met dertig verschillende kleuren.

De Volkswagen ID.7 wordt op korte termijn bestelbaar in Nederland.

Volkswagen ID.7 zitcomfort (3)