ID.7

Leusden, 30 november 2023

Volkswagen ID.7 nu in de showroom, vanaf € 59.990*

De ID.7, het topmodel binnen de elektrische ID.-range van Volkswagen, is vanaf 7 december te rijden bij De Waal. De limousine die lange reizen korter laat lijken, is er nog dit jaar in de luxe Pro Business-uitvoering met 210 kW/286 pk sterke elektromotor en een 77 kWh accupakket. Die combinatie is goed voor een actieradius tot zelfs 617 kilometer**. Begin volgend jaar volgt de ID.7 Pro, met een vanafprijs van € 59.990.* 

Met het debuut van de ID.7 Pro Business in Nederland zijn de definitieve specificaties van het model iets gewijzigd. Metallic lak is bijvoorbeeld standaard. Oorspronkelijk zou de elektrisch aangedreven limousine beschikken over 20 inch lichtmetalen velgen. Mede doordat dit is gewijzigd in 19 inch lichtmetalen velgen van het type ‘Hudson’, is de definitieve vanafprijs zelfs iets lager uitgevallen en vastgesteld op € 61.490*. De oorspronkelijke 20 inch ‘Montreal’ velgen zijn overigens wel als optie beschikbaar. 

Comfortabele actieradius, korte tussenstops

De ID.7 Pro Business staat voor next level elektrisch rijden. Zijn elektromotor is krachtig (210 kW/286 pk) en efficiënt. In combinatie met het 77 kWh accupakket is een actieradius tot 617 kilometer** mogelijk. Dankzij de 175 kW-oplaadmogelijkheid is het accupakket in maar 28 minuten van 5-80% te laden. Niet alleen door de ruime actieradius lijken lange reizen korter in een ID.7. Op elke trip kunnen de bestuurder en inzittenden genieten van veel ruimte, optimaal comfort en heel veel luxe. IQ.Light LED Matrix-verlichting draagt bij aan ontspannen reizen in het donker. De instap is al heel comfortabel dankzij het sleutelloze vergrendel- en startsysteem (Keyless Acces). De nieuwe, elektrisch verstelbare en verwarmde Ergo-Active voorstoelen zijn de nieuwe maatstaf in zitcomfort en ondersteuning. Alle zitplaatsen zijn bekleed met het stijlvolle ‘ArtVelours’. Het automatische Climatronic airconditioningsysteem zorgt altijd voor een optimaal interieurklimaat.

Nieuwe ID.7 (4)

De ID.7 maakt rijden relaxter en veiliger, bijvoorbeeld met het gemak van navigatie Discover Pro met een 38,1 cm centraal display. Ook een augmented reality head-up display is standaard op alle uitvoeringen en dat geldt tevens voor geavanceerde rijhulpsystemen als Travel Assist inclusief Adaptive Cruise Control en de ‘Area View’ 360 graden camera die de omgeving rond de auto in beeld brengt. 

Nieuwe ID.7 (7)

ID.7: in 2024 vanaf € 59.990*

De ID.7 Pro Business is leverbaar vanaf € 61.490* en staat nu bij de Volkswagen-dealers klaar voor een uitgebreide proefrit. Later in het voorjaar volgt tevens de ID.7 Pro, het nieuwe instapmodel voor de serie. Die heeft weliswaar een lagere vanafprijs van € 59.990*, maar tegenover de geringe meerprijs van de Pro Business is een uitgebreid pakket aan aantrekkelijke features inbegrepen. Alle ID.7-modelllen worden standaard geleverd met 2 jaar volledige fabrieksgarantie, 8 jaar garantie op het accupakket (of maximaal 160.000 km) en tot en met 7 jaar onderhoud en APK. 

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

Bekijk de gehele voorraad