Volkswagen ID.3

23 juli 2020

Volkswagen introduceert eigen laaddienst We Charge

Met de komst van de Volkswagen ID.3 doet Volkswagen goede zaken op de elektrische markt, maar voor het Duitse automerk stop het daar niet. Volkswagen introduceerde onlangs hun eigen laaddienst, We Charge genaamd. Bezitters van een elektrische auto kunnen met We Charge op meer dan 150.000 openbare laadpunten terecht. Deze zijn verspreid door heel Europa. De toegang tot het laadpunt wordt verkregen via de We Charge Laadkaart.

Toename elektromobiliteit

“Met de toename van elektromobiliteit op onze wegen wordt het openbare laden steeds belangrijker. Met het aanbod van We Charge biedt Volkswagen de klanten de juiste oplossing om in Duitsland en elders in Europa snel en probleemloos vooruit te komen,” vertelt Richard van Tatenhove. Van Tatenhove is Manager Digital Charging Services bij Volkswagen.

250 snellaadparken

Gebruikers van We Charge kunnen naar verluidt kiezen uit drie tarieven, die onder meer exclusieve voorwaarden voor het snellaadnet Ionity bevatten. Ionity, waar Volkswagen een partner in is, beschikt momenteel over 250 snellaadparken in twintig landen. Op dit moment zijn er nog eens vijftig vestigingen in aanbouw. Alles bij elkaar zijn er tot nu toe ongeveer 400 laadparken gepland. “Daarmee ontstaat het meest kwalitatieve en beste laadnetwerk voor EV’s langs het Europese snelwegennet,” zo stelt Volkswagen.Naar verwachting kan We Charge vanaf half augustus geboekt en gebruikt worden.