Volkswagen_ID.7_startproductie_header_mobiel

22 augustus 2023

Volkswagen start productie elektrisch topmodel ID.7

In Emden, net over de grens bij Groningen, is Volkswagen gestart met de productie van de nieuwe ID.7. De slank gelijnde grote limousine is het topmodel binnen de elektrische ID.-familie. Met een range tot wel 700 kilometer*, een slim bedieningsconcept, next level klimaatbeheersing en meer zet hij nieuwe maatstaven. Medio september maakt Volkswagen de prijzen bekend. Vanaf dat moment is de ID.7 ook te configureren en te bestellen. Later dit jaar wordt hij in de Nederlandse Volkswagen-showrooms verwacht. 

Het elektrische modellenoffensief van Volkswagen zet onverminderd door. De productiestart van de ID.7 is daarbij de nieuwste mijlpaal, en daar blijft het niet bij: de ID.7 is één van de tien nieuwe elektrisch aangedreven modellen die Volkswagen tot 2026 introduceert. Tegen die tijd biedt Volkswagen het breedste EV-modellenaanbod in de auto-industrie. 

id3
Efficiënt

Efficiency stond centraal bij de ontwikkeling van de ID.7. De zeer ruime vijfpersoons limousine dankt zijn actieradius tot wel 700 kilometer* voor de uitvoering met 86 kWh (615 kilometer* met 77 kWh accu) mede aan zijn gestroomlijnde vorm (Cw: 0,23) en het intelligente warmtemanagement. De compleet nieuwe 210 kW/286 sterkte elektromotor met water- en oliekoeling staat voor aansprekende prestaties. 

Nieuwe maatstaven

De ID.7 heeft een augmented reality display waarbij de buitenwereld en de virtuele wereld samensmelten. De bediening is intuïtiever dan ooit dankzij het nieuwe bedieningsconcept met vrijstaand 15 inch touchdisplay. Een nieuwe generatie ergo-stoelen en het klimaatsysteem met individueel aangestuurde ventilatieopeningen dragen bij aan maximaal comfort. Het optionele panoramadak met smart glass switcht na opdracht van bestuurder van transparant naar doorzichtig en omgekeerd. De nieuwste rijassistentiesystemen maken deels geautomatiseerd rijden mogelijk. De ID.7 kan zelfs parkeermanouvres aanleren en automatisch uitvoeren. 

Binnenkort te configureren en bestellen

Medio september maakt Volkswagen de definitieve specificaties en prijzen van de ID.7 bekend. Vanaf dat moment is de auto ook naar eigen wens samen te stellen in de online configurator en direct ook te bestellen. Nog dit jaar maakt de ID.7 zijn opwachting in de showroom van De Waal Autogroep. 

*Het genoemde aantal kilometers is de theoretische verwachte maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.