Volkswagen50everjaardag hero mobiel

6 maart 2024

Volkswagen viert 50e verjaardag Golf met exclusieve Edition 50

De Volkswagen Golf viert dit jaar zijn 50e verjaardag. Met meer dan 37 miljoen verkochte exemplaren is deze Volkswagen een van de meest succesvolle auto's ter wereld. Volkswagen start dan ook binnenkort de pre-sales voor de nieuwe Golf met de exclusieve Edition 50.

De nieuwe Golf- en Golf Variant-modellen zijn direct te herkennen aan hun gewijzigde front. De nieuw ontworpen LED-koplampen zijn nu extra opvallend. Een letterlijk highlight is de nieuwste versie van de IQ.LIGHT LED-matrix koplampen met een krachtige grootlichtbundel met een reikwijdte die bijna twee keer zo groot is als conventioneel grootlicht. Voor het eerst in een Europese Volkswagen is het logo in de grille verlicht. De IQ.LIGHT 3D LED-achterlichtunits met animaties in drie stijlen, hebben in beide carrosserievarianten ook een aangescherpt ontwerp.

Nieuw infotainmentsysteem en ChatGPT

Het interieur is voorzien van een gloednieuw infotainmentsysteem van de laatste generatie met een nog snellere processor, een vrijstaand touchscreen (12,9 inch (32,8 cm) groot) en een intuïtiever te bedienen menustructuur. De touch sliders voor de temperatuur- en volumeregeling zijn nu verlicht. De Golf is voortaan ook standaard voorzien van de Digital Cockpit Pro van de nieuwste generatie. Ook nieuw is het multifunctionele stuurwiel met eenvoudig te gebruiken knoppen en de IDA spraakassistent. IDA maakt het mogelijk om niet alleen functies zoals de klimaatregeling, telefoon of het navigatiesysteem in de eigen taal aan te sturen, maar ook om online informatie over praktisch elk onderwerp op te vragen - van vluchtgegevens tot algemene kennisvragen. ChatGPT ondersteunt de spraakassistent IDA met parate kennis. Dit kunstmatige intelligentiesysteem is in staat om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken over een zeer breed scala aan onderwerpen, vrijwel zonder beperkingen. 

db2024au00230-large

Bij de lancering zijn direct vier aandrijfvarianten beschikbaar: twee handgeschakelde turbo-benzinemotoren (TSI) met 85 kW (116 pk) en 110 kW (150 pk), en twee 48 V mild-hybride turbo-benzinemotoren (eTSI) gekoppeld aan een DSG 7-traps automatische versnellingsbak met dubbele koppeling. Deze versies hebben net als de TSI-modellen vermogens van 85 kW (116 pk) en 110 kW (150 pk). Het 48V-systeem gebruikt remenergierecuperatie om elektrische energie op te slaan die wordt gebruikt voor het aandrijfsysteem. Bij het wegrijden verbetert deze extra kracht de prestaties merkbaar. Tegelijkertijd zorgen de efficiënte 48 V-technologie en de cilinderuitschakeling van de 1.5 TSI evo2 voor een zeer laag verbruik. Andere versies en aandrijfsystemen volgen op termijn.

db2024au00232-large

De speciale Golf Edition 50

Wie jarig is, trakteert en dat doet Volkswagen met de in een gelimiteerde oplage geproduceerde  Golf Edition 50. Deze speciale versie is gebaseerd op de al zeer compleet uitgeruste eHybrid (1.5TSI PHEV 150kW/204 pk), en is voorzien van tal van extra’s. De Golf Edition 50 is onder meer uitgerust met 18 inch lichtmetalen ‘Leeds’ velgen, getinte achterruiten, een horizontale ledstrip in de grille met in het midden een verlicht Volkswagen-logo, en een 3D '50' badge op de B-stijlen. 

In het interieur benadrukt Volkswagen de exclusiviteit van dit model door details zoals Edition 50 logo's in de instaplijsten en op het stuur, pedalen in geborsteld roestvrij staal en een zwarte hemelbekleding. Het nieuwe top-of-the-range infotainmentsysteem ‘Discover’ met navigatiefunctie, het sleutelloos vergrendel- en startsysteem Keyless Access, de IDA spraakassistent, rijprofielselectie en een diefstalalarm maken ook deel uit van de uitgebreide uitrusting. Deze exclusieve uitvoering is nog uit te breiden met interessante opties zoals een schuif-/kantel panoramadak, IQ.LIGHT matrix LED-koplampen en een head-up display. De nieuwe Golf is in Nederland vanaf medio maart te bestellen en dan worden ook de prijzen bekendgemaakt.

Meer informatie over de vernieuwde Golf is te vinden op de website.

db2024au00231-large

Bekijk onze Volkswagen Golf voorraad