Hoe maak je het interieur van je auto goed schoon?

5 februari 2020 interieur reinigen

Kruimels tussen de stoelkussens, druppels koffie op je bekleding, vette vingers op het navigatiescherm en een laagje stof op je dashboard. Het reinigen van het interieur van je auto neemt tijd in beslag maar je wilt je auto natuurlijk wel als nieuw houden. Hoe kun je de reiniging van je auto interieur het beste aanpakken? Tijd voor een uitgebreide schoonmaak! Hieronder lees je enkele tips om jouw auto van binnen weer als nieuw te krijgen.

  • Begin met een grote vuilniszak. Voordat je aan de slag gaat om je dashboard weer te laten glimmen, is het fijn om de losse rommel uit je auto te verwijderen. Kijk goed onder de voorstoelen of daar niet nog een verdwaald blikje ligt en til de achterbank op om te voorkomen dat je daar wat vergeet.
  • Het dashboard en het middenconsole kun je het beste reinigen met een vochtige microvezeldoek. Er zijn ontzettend veel reinigingsmiddelen, sprays en doekjes op de markt die het materiaal van je dashboard onbeschadigd achterlaten. Wij kunnen je adviseren over het gebruik van het juiste materiaal voor jouw auto. En soms is het beter om géén schoonmaakmiddelen te gebruiken om te voorkomen dat je gekke strepen krijgt.
  • Zo krijgt u de binnenkant van uw ruiten streeploos schoon. Wist je dat het ontwasemen van je ruiten een stuk gemakkelijker gaat als ze goed schoon zijn? Een goede reden om te gaan poetsen!
    Begin met een emmer met lauwwarm water waar een scheutje afwasmiddel in zit. Gebruik een zeem die niet pluist. Zijn je ramen écht heel vies? Gebruik dan een scheutje citroenzuur of pure alcohol om de boel goed mee te ontvetten. Zorg ervoor dat je de ramen na het reinigen goed droog maakt. Dit kan óók met een leren zeem, of met wat oude kranten. De inkt in de kranten neemt ontzettend veel vocht op die is achtergebleven nadat je ze hebt gereinigd.
  • Nu is de bekleding aan de beurt. Het verschilt per type bekleding hoe je deze het beste kunt reinigen maar het doel blijft altijd hetzelfde; de geur eruit halen en de vlekken verwijderen.
    Met een stofzuiger met zachte borstel verwijder je eerste het grove vuil tussen de spleetjes van de stoelkussens. Zit er een grote vlek in je stoffen bekleding? Er zijn verschillende manieren om deze zelf te verwijderen. Probeer bijvoorbeeld baking soda of een schuim reiniger.
  • Stofzuigen maar! Intussen zal er flink wat meer vuil op de grond van je auto liggen dan toen je begon. Dus gooi de automatten naar buiten en begin met stofzuigen. De matten kun je uitkloppen en met speciale opzetstukjes voor je stofzuiger krijg je de kleinste vuiltjes uit je interieur.
  • De afsluiter; hang een heerlijke autoparfum in je auto. Dat wordt genieten als je instapt!

Pro tip: reis er vaak klein telg in een kinderstoel met je mee? Dan ben je er vast mee bekend dat er allerlei soorten vuil en vocht rondom een baby verschijnen die vlekken in je bekleding kunnen veroorzaken. Plaats een doek onder het babystoeltje en voorkom daarmee lelijke vervuiling van je autostoelen! klik hier en bekijk dit product. 

Heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Contact
Terug naar nieuwsoverzicht