SEAT zet drones in voor autoproductie

10 juli 2019

De SEAT-fabriek in Barcelona is de eerste Spaanse fabriek die voor de levering van onderdelen gebruikmaakt van drones. In samenwerking met Grupo Sesé heeft SEAT een innovatieve onderdelendistributie opgezet, die het logistieke centrum van Sesé in Abrera via drones koppelt aan de productiefaciliteit van SEAT in Barcelona.

Vandaag werden officieel de eerste componenten via drones tussen de twee locaties vervoerd. En vanaf nu blijft de levering van specifiek stuurwielen en airbags door de lucht naar de productielijnen van SEAT een feit. Het pilotproject wordt uitgevoerd onder supervisie van de Spanish Aviation Safety and Security Agency (AESA) en bestaat in de experimentele fase uit diverse vluchten per dag.

80% tijdswinst

De implementatie van drones verbetert de flexibiliteit van de productielijnen van SEAT. Op basis van het principe van just-in-time levering realiseren de drones over een afstand van ruim 2 kilometer een tijdsbesparing van 80 procent.

De nieuwe vorm van onderdelenlevering getuigt van SEAT’s opmaat naar een ‘Industry 4.0’ onderneming. De autofabrikant doorloopt momenteel een ambitieus transformatieproces om de fabriek in Barcelona nog slimmer, digitaler en connected te maken, om zo de efficiency, flexibiliteit en duurzaamheid verder te vergroten. Onderdelendistributie via drones betekent een aanzienlijke reductie in CO2-uitstoot door vrachtwagens, waarbij de batterijen van de drones met behulp van hernieuwbare energie worden opgeladen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Terug naar nieuwsoverzicht