nieuwe Superb hero modelpagina mobiel

De nieuwe Škoda Superb

Kopen vanaf
€ 44.990

Ontdek de nieuwe Superb

Zeg je Škoda, dan denk je waarschijnlijk aan uitstekend design, ruimte, comfort, luxe en technologie. De nieuwe Superb zet deze traditie feilloos voort. Standaard wordt de auto voorzien van mild-hybride technologie en is optioneel beschikbaar als plug-in-hybride. Het exterieur laat krachtige lijnen en een vernieuwd designtaal zien, waarmee de Superb Hatchback en Combi ruimer zijn dan ooit. Je beschikt over een bagageruimte van 645 liter in de Hatchback en 690 liter in de Combi. Het interieur is modern en gebruiksvriendelijk met fysieke knoppen. Vanaf nu in onze showrooms.

Strak, elegant en verfijnd

Opnieuw heeft Škoda zichzelf overtroffen met het design van de Superb. Met de strakke lijnen, elegante contouren en verfijnde afwerking, belichaamt de auto de perfecte balans tussen stijl en functionaliteit. De voorkant wordt gekenmerkt door de bekende Škoda-grille, die de Superb een krachtige en zelfverzekerde uitstraling geeft. De koplampen, voorzien van geavanceerde LED-technologie, zorgen niet alleen voor uitstekend zicht, maar voegen ook een modern en dynamisch element toe aan het design.

Via de vloeiende lijnvoering op de zijkant, word je meegenomen naar de fraai vormgegeven achterzijde. Hier vallen de LED-achterlichten met hun herkenbare Škoda-signatuur direct op. De Superb is een blikvanger op de weg en belooft jou een fantastische rijervaring. 

Slim, clean en intuïtief

Elke Superb is standaard voorzien van een 10" Virtual Cockpit én een vrijstaand 13" infotainmentscherm met stem- en gebarenbediening. Een head-up display is optioneel. Doordat de standaard DSG-transmissie selector is verplaatst naar het stuurkolom, maakt de middenconsole een meer opgeruimde indruk. 

De nieuwe Smart Dials, die ook in de nieuwe Kodiaq te vinden zijn, dragen bij aan maximaal bedieningsgemak. Je configureert de draai- en drukknoppen helemaal zelf met het geïntegreerde kleurendisplay (32mm). Zo selecteer je onder meer het geluidsvolume, de ventilatiestroom en smart airconditioning. Je kan de Smart Dials ook gebruiken om in te zoomen op de navigatiekaart. Meer weten of deze innovatieve knoppen? 

Comfortabel en duurzaam

De Superb kan optioneel besteld worden met Ergo-stoelen die zijn bekleed met geperforeerd leder en beschikken over verwarmings-/ventilatie-, massage- én geheugenfuncties, inclusief Smart Comfort Entry. In alle uitvoeringen zijn de bekledingsstoffen - inclusief die van de hemelafwerking - gemaakt van 100% gerecyclede materialen. 

Een nieuwe Superb betekent ook nieuwe Simply Clever-functies. Zo heeft de Combi nu een elektrisch bediende bagageruimteafdekking. De Jumbo Box onder de centrale armsteun heeft een inhoud van maar liefst 5,5 liter. In de box zijn een 12V aansluiting, een uitneembaar brillenvak en een houder voor display-cleaners opgenomen. Ook nieuw zijn in de achterzijde van de stoelleuningen geïntegreerde houders voor smartphones en de verschuifbare middenarmsteun achter met bekerhouders en een opbergruimte voor tablets.

4egeneratieskodasuperb5

Altijd hybride 

Kies je voor de Škoda Superb, dan heb je de keuze uit mild-hybride- en plug-in hybride aandrijflijnen. De automatische DSG-transmissie is altijd standaard. De Škoda Superb Combi Plug-In Hybrid heeft een systeemvermogen van 150kW/204 pk. Hij maakt gebruik van de nieuwste plug-in hybridetechnologie met een 25,7 kWh accu die een elektrische actieradius van maar liefst 100 kilometer** mogelijk maakt. Het opladen kan met 11 kW (wallbox, openbare laadpunten) en nog sneller met 50 kW snelladen (25 minuten van 10-80%).

De Superb 1.5 TSI e-TEC met 110 kW/150 pk heeft mild-hybridetechnologie met een 48 volt riemaangedreven starter-generator, een lithium-ion batterij en de nieuwste generatie cilinderuitschakeling (ACT+). De bij het remmen teruggewonnen elektriciteit kan voor een powerboost zorgen, maar is ook te gebruiken om met uitgeschakelde benzinemotor te ‘zeilen’.

Veiliger dan ooit 

De nieuwe Superb is leverbaar met de modernste rijassistentiesystemen. Voor het eerst is hij er met Turn Assist, dat bij het afslaan waarschuwt voor tegemoetkomende voertuigen. Emergency Steering Assist versterkt bij snelheden tussen de 30 en 150 km/u stuuringrepen die zijn bedoeld om uit te wijken. Crossroad Assist zorgt ervoor dat je veilig kan oversteken. Naast alle nieuwe veiligheidssystemen, zijn ook bestaande rijassistentiesystemen dankzij betere sensoren en camera's verder verfijnd. Zo stap je iedere dag weer met een veilig gevoel in jouw Škoda Superb. 

Škoda nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Škoda nieuws. 

Škoda OCTAVIA 25 jaar
15 september 2021
Al 25 jaar populair: de Škoda OCTAVIA

In september 1996 ging de Škoda OCTAVIA in productie en stond ‘Wannabe’ van de Spice Girls op één. Nu zijn we 25 jaar verder.

skoda fabia
6 augustus 2021
Super Simply Clever: de nieuwe Škoda FABIA

Met maar liefst 43 slimme oplossingen die elke rit makkelijker maken, tilt de nieuwe FABIA Simply Clever naar een nieuw level.

kofferbak inpakken
5 augustus 2021
Veilig en handig de kofferbak inpakken

Welke spullen leg je wáár in de auto? Hoe moet je een dakkoffer inpakken? Waarom klik je de veiligheidsgordels op de achterbank vast als er niemand zit? Lees snel verder voor de antwoorden.

Skoda Fabia 2021
13 juli 2021
Nieuwe Škoda FABIA: productie van start

Deze week rolde de eerste vierde-generatie FABIA van de band in de hoofdfabriek van Škoda in Mladá Boleslav. De productielijnen werden flink aangepast om deze nieuwste editie van het populaire compacte model daar te kunnen bouwen; de totale investeringen bedroegen € 110 miljoen.