Best Cars 2017: ŠKODA Octavia voor de vierde maal nummer 1

27 januari 2017 octaviacombi

De ŠKODA Octavia is opnieuw de nummer 1 onder de compacte importauto’s in Duitsland. Lezers van het toonaangevende Duitse automagazine ‘auto, motor und sport’ kozen de Octavia tijdens de ‘Best Vote’ verkiezing als hun favoriet. Daarmee won de Octavia deze categorie voor het vierde jaar op rij. In maart maakt de vernieuwde Octavia zijn opwachting bij de Nederlandse ŠKODA-dealers, voorzien van een opgefrist uiterlijk, aantrekkelijke nieuwe uitrustingsfeatures en nieuwe technologische highlights.

In 2016 verkocht ŠKODA wereldwijd meer dan 436.000 Octavia’s. Daarvan werden er ruim 58.000 nieuw geregistreerd in Duitsland, waarmee het model daar in de Top 10 van bestverkochte auto’s staat genoteerd. Wat registraties betreft is de Octavia de meest succesvolle importauto op de Duitse markt.

Aangescherpte bestseller
ŠKODA geeft in de eerste helft van 2017 een vervolg aan dit succes met de verkoopstart van de vernieuwde ŠKODA Octavia. De verregaand aangescherpte bestseller onderscheidt zich met een nieuw ontworpen front en achterzijde en nieuwe luxe- en comfortvoorzieningen. Voorbeelden zijn full-LED koplampen en geavanceerde rijassistentie-, infotainment- en connectiviteitssystemen.

Dit jaar brachten de lezers van ‘auto, motor und sport’ voor de 41ste maal hun stem uit in de ‘Best Cars’ verkiezing. In totaal dongen 378 modellen in elf categorieën mee naar de prijzen. In de klasse van de compacte auto’s kreeg de Octavia 17,5 procent van de stemmen en werd daarmee de nummer 1 onder de importauto’s.

Terug naar nieuwsoverzicht