De Noordhoek en SKODA De Waal partners in mobiliteit!

20 maart 2014

Op dinsdag 11 maart was er een feestje op de Chr. Praktijkschool De Noordhoek in Gorinchem. Die dag werden twee identieke, nog zeer jonge Skoda’s afgeleverd van het type Citigo. De Noordhoek, één van de scholen van Stichting LOGOS te Leerdam,  vindt voor vrijwel al haar leerlingen na een gedegen stageperiode een baan. Met die baan en een aantal branchecertificaten op zak verschijnen ze toegerust aan de start van hun loopbaan.

Een stageteam van 6 stagebegeleiders zet zich dagelijks in voor dit succes en onderhoudt daarvoor een netwerk van sociaal betrokken werkgevers in de regio.

De stage coördinator van de school, Fokko Kooij, geeft aan: “Wij gebruikten altijd onze eigen vervoermiddelen voor stagebezoeken, maar dat leverde vaak praktische bezwaren op. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld een auto beschikbaar. We bedachten dat het erg mooi zou zijn als onze stagebegeleiders zich voortaan zouden kunnen presenteren met aantal fraaie en representatieve stageauto’s. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een partner die onze mobiliteitsvraag goed aanvoelde.”

Na een aantal gesprekken en een bezoek aan de school deed Skoda De Waal in Gorinchem de school een erg mooi aanbod.

Dhr. Pedro Schaap van Skoda De Waal vult aan: “Wij zien het als een prachtige gelegenheid om deze school, die zich zo enorm inzet om jongeren aan een baan te helpen, te ondersteunen met hun specifieke mobiliteitsvraag. Daarbij komt, dat De Noordhoek en Skoda De Waal werkzaam zijn in de dezelfde regio, namelijk Alblasserwaard, Vijfheerenlanden en het Land van Heusden en Altena”.

De beide auto’s, die fraai werden voorzien van de logo’s van de partners, werden feestelijk onthuld op het plein van de school, waarna de sleutels werden overgedragen aan het stageteam.

Het stageteam én de leerlingen zijn onder de indruk. Een docent: ‘De Citigo’s, in deze mooie zwarte kleur, hebben een prachtige ingetogen uitstraling en passen perfect bij onze activiteiten!’

Terug naar nieuwsoverzicht