Nieuwe OCTAVIA scoort maximaal in Euro NCAP crashtest

9 december 2019

De vierde generatie ŠKODA OCTAVIA is door Euro NCAP beloond met de maximale veiligheidsscore van vijf sterren. Daarmee is de OCTAVIA momenteel één van de veiligste compacte middenklassers op de markt en volgt hij in de voetsporen van andere ŠKODA-topscorers als de KODIAQ, KAROQ, KAMIQ en SCALA.

Christiaan Strube, ŠKODA AUTO bestuurslid voor Technische Ontwikkeling: “Wij zijn erg tevreden met de vijf-sterrenscore van Euro NCAP-test. Wij werken er hard aan om het niveau van de passieve en actieve veiligheid van onze modellen nog verder te verhogen en weggebruikers maximale veiligheid te bieden. De omvangrijke veiligheidsuitrusting van deze nieuwe generatie OCTAVIA wordt nog verder versterkt door nieuwe rijassistentiesystemen die tot dusver enkel beschikbaar waren voor auto’s in hogere segmenten.”

De maximale score van vijf sterren die de OCTAVIA COMBI heeft behaald in de Euro NCAP crashtest geldt tevens voor de OCTAVIA hatchback. Met een score van 88 procent is de vierde generatie OCTAVIA tot nu toe één van de veiligste auto’s op het gebied van bescherming van inzittende kinderen. Ook op het gebied van assistentiesystemen doet de OCTAVIA het met 79 procent uitstekend. De veiligheid van volwassen inzittenden is met 92 procent zelfs uitmuntend te noemen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht