Nieuwe Superb Combi in première op IAA Frankfurt

21 september 2015 SKODA Superb Combi

Profwielrenner Marcel Kittel presenteert grootste en ruimste ŠKODA ooit

Met de nieuwe Superb Combi heeft ŠKODA één van de grootste primeurs op de internationale autoshow (IAA) in Frankfurt. Samen met de Duitse profwielrenner Marcel Kittel presenteerde ŠKODA CEO Prof. Dr. hc Winfried Vahland de nieuwe Combi voor het eerst aan het publiek. Een auto die als geen ander uitzonderlijke ruimte, expressief design en state-of-the-art technologie met elkaar combineert. Het nieuwe topmodel staat nu bij ons in de showroom.

“ŠKODA legt steeds meer de focus op emotie en passie”, zegt ŠKODA CEO Prof. Dr. hc Winfried Vahland. “De nieuwe ŠKODA Superb Combi bevestigt dit. Naast zijn uitzonderlijke hoeveelheid ruimte, grote praktische bruikbaarheid en innovatieve technologie, onderscheidt hij zich vooral met een krachtig en pakkend design.”

Profwielrenner Marcel Kittel (Team Giant-Alpecin) was zichtbaar onder de indruk van ŠKODA’s nieuwste model: “Om als profwielrenner te kunnen winnen, is het belangrijk dat je precies de juiste fiets hebt. Een fiets die je kent en waarvan je weet dat je erop kan vertrouwen. Bij de nieuwe Superb Combi heb ik hetzelfde gevoel. Ik was meteen overtuigd toen ik hem zag.” ŠKODA en fietsen gaan al 120 jaar hand in hand. Het was immers in 1895 dat het bedrijf startte met de productie van fietsen. Sindsdien is de wielersport het grootste onderdeel van ŠKODA’s sponsoring strategie. Behalve al 12 jaar de Tour de France, sponsort ŠKODA verschillende andere internationale wielerwedstrijden, zoals de Vuelta d‘Espagna en tal van nationale wielerevenementen en wielerploegen.

Met de nieuwe Superb Combi bereikt ŠKODA nieuwe dimensies op het gebied van design, technologie, ruimte en functionaliteit. De dynamische en elegante Superb Combi biedt de meeste ruimte in zijn segment in combinatie met het hoogste comfort. De auto introduceert innovatieve oplossingen voor een uitmuntende connectiviteit en een uitgebreid assortiment van actieve en passieve veiligheidssystemen, waaronder de nieuwste assistentiesystemen. Ook qua brandstofverbruik en emissies zet de nieuwe ŠKODA Superb Combi records, met verbeteringen van maximaal 30 procent ten opzichte van zijn voorganger.

SportLine
Als kers op de taart presenteert ŠKODA op de IAA een bijzonder sportieve versie van de Superb en Superb Combi: de SportLine. Meest opvallende kenmerken zijn de zwarte 18- of 19-inch lichtmetalen wielen, de donker getinte achterste zijruiten en achterruit (Sunset) en een met 15 mm verlaagd sportonderstel. Het interieur van de SportLine bevat een 3-spaaks sportstuur en versnellingspook afgewerkt met leder, sportstoelen met exclusieve bekleding, pedalen in een aluminium afwerking en sierdelen in carbon.

De Superb SportLine beschikt over de allernieuwste technologie, zoals een elektronisch sperdifferentieel inclusief XDS+. Ook Driving Mode Selection, waarmee de bestuurder met een druk op de knop bepaalde prestatie-eigenschappen kan aanpassen, is standaard. Als optie is bovendien het Dynamic Chassis Control (DCC) verkrijgbaar. Met uitzondering van de lichtste benzine- en dieselmotor, wordt de ŠKODA Superb SportLine leverbaar met alle Superb motoren. De Superb SportLine komt in de zomer van 2016 op de markt. Dan zal ook de meerprijs bekend worden gemaakt.

Heeft u interesse in de nieuwe Superb Combi? Vraag snel een offerte of proefrit aan via onderstaande buttons.

Offerte aanvragen  Proefrit aanvragen

Terug naar nieuwsoverzicht