ŠKODA Octavia G-TEC zeer scherp geprijsd

23 mei 2014 SKODA Octavia G-TEC

Met de nieuwe Octavia G-TEC lanceert ŠKODA maximale zuinigheid voor een laag bedrag. De Octavia met 1.4 TSI 81kW CNG motor is er als Hatchback vanaf € 23.790 en als Combi vanaf € 24.790. Dit is inclusief trekhaak met afneembare kogel af-fabriek, want met een trekgewicht van 1.400 kg en een gunstig verbruik is dit de ideale Octavia voor lange afstanden en vakantie! Ondanks de twee CNG tanks is de bagageruimte van de Octavia G-TEC nog bijzonder ruim. Zo meet de Hatchback 1.450 liter en kan de Combi 1.610 liter aan.

De nieuwe Octavia G-TEC is nu bestelbaar en heeft dit jaar en volgend jaar 20% bijtelling. De Octavia G-TEC is er als Ambition en Elegance, en de extra complete Ambition Businessline met onder andere een navigatiesysteem.

De ŠKODA Octavia G-TEC wordt aangedreven door een 1.4 TSI turbomotor met een vermogen van 81 kW (110 pk). De bivalente motor is ontworpen voor CNG (Compressed Natural Gas) en benzine. Indien nodig, wordt er naadloos geschakeld tussen CNG en benzine, de berijder merkt hier niets van. De moderne aandrijving voldoet aan de Euro 6 emissienorm.

“De aardgasmotor is een belangrijk element in de ŠKODA duurzaamheidsstrategie en krijgt nu een plek in onze bestverkochte modelserie”, aldus Dr. Frank Welsch, ŠKODA Boardmember voor technische ontwikkeling. “Het gebruik van CNG technologie is zinvol en logisch, want het combineert milieuvriendelijke mobiliteit met betaalbaarheid. De Octavia G-TEC maakt de Octavia nóg aantrekkelijker en eco-vriendelijk.”

Het trekgewicht van de Octavia G-TEC bedraagt 640 kg ongeremd en 1.400 kg geremd. Daarmee onderstreept hij nog een keer de overwinning van de Octavia als klassewinnaar bij de Trekauto van het Jaar verkiezing. De trekhaak met afneembare kogel is dan ook zeker Simply Clever. Helemaal omdat de nieuwe Octavia G-TEC indrukwekkende afstanden kan maken tussen tankbeurten in. Op aardgas alleen kan de auto zonder tanken een afstand afleggen tot 350 km. Op benzine zijn afstanden mogelijk tot 900 km. Dit betekent dat de Octavia G-TEC in totaal 1.250 kilometer kan rijden, wat hem tot een ideale zaken- en vakantieauto maakt. Op aardgas bedraagt het verbruik 3,5 kg per 100 km, wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van slechts 97 g/km. Er is een groeiend aantal tankstations in Nederland en Europa waar CNG getankt kan worden.

Naast de ŠKODA Octavia G-TEC is er ook van ŠKODA’s slimme stadsauto, de Citigo, een G-TEC variant. Deze is leverbaar vanaf € 11.150,-. De Citigo G-TEC heeft een CO2 uitstoot van 79 gr/km en komt daardoor bij zakelijk gebruik in aanmerking voor 14% bijtelling.

Met de lancering van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC zet ŠKODA opnieuw de standaard op het gebied van zuinige en milieuvriendelijke auto’s. Het merk produceert momenteel 97 modellen met een uitstoot onder de 120g CO2/km, waarvan 17 modellen met emissiewaarden minder dan 100g CO2/km.

De prijzen van de nieuwe ŠKODA Octavia G-TEC zijn als volgt:

Hatchback
Ambition € 23.790
Elegance € 25.890
Ambition Businessline € 25.150

Combi
Ambition € 24.790
Elegance € 26.890
Ambition Businessline € 26.150

Terug naar nieuwsoverzicht