ŠKODA op de Autosalon van Genève: diverse modelupdates en een blik op de toekomst

22 februari 2018

ŠKODA presenteert meerdere modellen tijdens de komende Autosalon van Genève. Zo beleeft het studiemodel ŠKODA VISION X er zijn werelddebuut en kunnen bezoekers ook kennismaken met de vernieuwde ŠKODA FABIA en het nieuwe topmodel van de KODIAQ-reeks, de ŠKODA KODIAQ L&K. Daarbij krijgt de ŠKODA SUPERB een nieuwe 2,0 liter TSI-benzinemotor en een zeventraps DSG-automaat. Verder zijn alle TSI-motoren voortaan uitgerust met fijnstoffilters en is het digitale instrumentenpaneel uit de ŠKODA KAROQ ook leverbaar op de OCTAVIA, SUPERB en KODIAQ.

ŠKODA AUTO heeft zijn blik stevig op de toekomst gericht. Tijdens de Autosalon van Genève (8-18 maart 2018) vormt de Innovation Tunnel het middelpunt van de ŠKODA-stand. Daarin kunnen bezoekers alles te weten komen over onder meer het studiemodel VISION X, over connectiviteit en mobiele diensten, over interieur- en exterieurmaterialen en over de ŠKODA AUTO DigiLab-app.

Studiemodel ŠKODA VISION X

Deze concept car is niet alleen een blik op de cross-over van de toekomst, maar laat ook een glimp zien van het aankomende derde model in de succesvolle SUV-familie van ŠKODA. De VISION X heeft kristalachtige designdetails, die zijn geïnspireerd door traditionele Boheemse glaskunst. Het grote touchscreen in het interieur is nieuw en stelt inzittenden in staat om het infotainmentsysteem op een nieuwe manier te bedienen. Buitengewoon innovatief is de hybride aandrijflijn van de VISION X. Die combineert een viercilinder turbomotor op CNG (compressed natural gas) met een elektromotor en zorgt daarmee voor een laag brandstofverbruik en een lage uitstoot.

Vernieuwde ŠKODA FABIA

De bestseller van ŠKODA staat in een aantrekkelijk nieuw jasje op de beursvloer. Zijn ontwerp is aan de voor- en achterkant aangepast, waardoor de FABIA er niet alleen elegant, maar ook sportief en modern uitziet. Voor het eerst is het model ook leverbaar met LED-koplampen en LED-achterlichten. In het interieur zijn het instrumentenpaneel en de stoelen opnieuw ontworpen. Ook krijgt de FABIA nog meer elektronische rijassistenten en ‘Simply Clever’-oplossingen mee. Het motorenprogramma van de ŠKODA FABIA als de ŠKODA FABIA COMBI bestaat uit vier krachtbronnen, in sterktes van 60 tot en met 110 pk.

Exclusieve ŠKODA KODIAQ L&K

De ŠKODA KODIAQ L&K onderscheidt zich met opvallende designdetails en een uitzonderlijk exclusieve standaarduitrusting. Het topmodel van de KODIAQ-reeks heeft onder meer 19 inch lichtmetalen velgen in ‘Sirius’-ontwerp, LED-koplampen, een grille met verchroomde spijlen en speciaal voor de L&K ontworpen voor- en achterbumpers. In het interieur valt de leren bekleding op en de unieke decoratiestrips op het dashboard, die het geheel een elegante en stijlvolle uitstraling geven. Er zijn bovendien twee nieuwe motoren beschikbaar voor ŠKODA’s grootste SUV: een 1,5 liter TSI-benzinemotor met 110 kW/150 pk en een 2,0 liter TSI-motor met 140 kW/190 pk.

Nieuwe aandrijflijn voor ŠKODA SUPERB

In Genève debuteert een nieuwe aandrijflijn voor de ŠKODA SUPERB. Het model is voortaan ook leverbaar met een 2,0 liter TSI-motor met 200 kW/272 pk, die is gekoppeld aan een nieuwe zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling. Ook is er een aantal nieuwe opties voor de ŠKODA SUPERB, zoals KESSY (Keyless Entry, Start and Exit System) en de sfeerverlichting in het interieur, die is verbonden met de Driving Mode Select.

Digitaal instrumentenpaneel voor meer ŠKODA-modellen

Het digitale instrumentenpaneel, dat werd geïntroduceerd op de ŠKODA KAROQ, komt ook beschikbaar voor de OCTAVIA, SUPERB en KODIAQ. De displays van het paneel kunnen individueel worden geconfigureerd (er is keuze uit diverse lay-outs) en ook de grootte en positie van de weergegeven informatie is door de bestuurder in te stellen. Op het instrumentenpaneel zijn niet alleen de snelheid, het toerental, het brandstofniveau en de navigatie-instructies te zien, maar kan ook informatie over de audio-installatie, de telefoon of de assistentiesystemen tevoorschijn worden getoverd.

Terug naar nieuwsoverzicht