SKODA tweemaal klassewinnaar bij Trekauto van het Jaar

14 april 2014 SKODA Octavia

De ŠKODA Octavia Combi en ŠKODA Yeti zijn winnaar in hun klasse geworden bij de Trekauto van het Jaar 2014 verkiezing van de ANWB Kampeer & Caravan Kampioen (KCK). De Octavia Combi 1.2 TSI blijkt de meest veelzijdige auto in de C-klasse, terwijl de ŠKODA Yeti 1.2 TSI in de SUV-klasse letterlijk aan het langste eind trekt.

Opvallend is dat beide ŠKODA’s de titel winnen met de compacte, maar sterke 1.2 TSI motor met een vermogen van 77 kW (105 pk). De Octavia Combi met 6-versnellingsbak en de Yeti met 7-traps DSG. In 2010 won de Yeti de overall titel met deze motor, maar toen handgeschakeld. De Octavia Combi mag met de 1.2 TSI 1.300 kg trekken en de Yeti 1.200 kg. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor werk en vrije tijd, voor een aanhanger of een caravan. Bovendien valt de Octavia Combi 1.2 TSI in de gunstige bijtelling van 20% – zowel met de handgeschakelde 6-versnellingsbak als de 7-traps DSG – wat de auto zakelijk extra interessant maakt. Prijzen beginnen bij € 21.390 voor de Octavia Combi 1.2 TSI Active. De Yeti 1.2 TSI DSG-7 is er vanaf € 25.895.

Elke auto is door twee onafhankelijk van elkaar opererende jury’s beoordeeld. De ene test het zitcomfort, de bagageruimte, het gebruiksgemak van de trekhaak; zeg maar de vakantiegeschiktheid van de auto. Hun rijdende collega’s gebruiken de testbaan van DAF voor stabiliteitsproeven, acceleratiemetingen en het bedwingen van diverse hellingen. Elke auto trekt een caravan, waarvan de belading precies in overeenstemming is gebracht met de daarvoor geldende ANWB-normen. In het meinummer van de KCK staat een uitgebreid verslag van de Trekauto van het Jaar-verkiezing en op www.kck.eu zijn filmbeelden van de testritten te zien.

Volgens de jury is de ŠKODA Octavia Combi 1.2 TSI betaalbaar en koppelt hij goede rijeigenschappen aan een zee van ruimte. Over de Yeti zegt de jury dat hij niet de ruimste is in de SUV-klasse, maar dat hij deze toch wint door zijn combinatie van prima rijeigenschappen en een schappelijke prijs.

Terug naar nieuwsoverzicht