Vernieuwde SUPERB: maximale veiligheid dankzij innovatieve verlichting

14 mei 2019 Skoda Superb

De vernieuwde ŠKODA SUPERB wordt het eerste productiemodel van het Tsjechische merk met full-LED Matrix-koplampen, voor extra comfort en veiligheid. Naast full-LED Matrix-verlichting krijgt de SUPERB tevens nieuw ontworpen LED-mistlampen en full-LED achterlichten met dynamische richtingaanwijzers. De wereldpremière van de vernieuwde SUPERB vindt plaats in mei 2019.

Een schets van de full-LED Matrix-koplampen onthult het design van het innovatieve verlichtingssysteem, dat bestaat uit een LED-module voor dimlicht en grootlicht plus drie extra grootlicht LED-blokken. Binnenin de koplampunits is de naam ‘ŠKODA Crystal Lighting’ verwerkt. Een smalle strip met LEDs fungeert als richtingaanwijzers, dagrijverlichting en stadslicht. Daarboven bevinden zich smalle LED-elementen die onderdeel zijn van de nieuwe, geanimeerde Coming/Leaving Home functie. Bij het openen en sluiten van de auto schakelt deze feature automatisch onderdelen van de koplampen en achterlichten aan, in een vaste volgorde.

Een speciale video laat zien hoe de nieuwe full-LED Matrix-koplampen en de Coming/Leaving Home animatie werken. In die video zijn tevens de gerestylde mistlampen met LED-technologie en de full-LED achterlichten te zien. Deze laatste zijn – voor het eerst bij de SUPERB – uitgerust met dynamische richtingaanwijzers die in een vloeiende beweging van binnen naar buiten toe oplichten. Dat ziet er niet alleen veel dynamischer uit, maar daarmee vallen ze ook veel beter op voor andere weggebruikers en vergroten ze de veiligheid.

Als absoluut topmodel van ŠKODA wordt de vernieuwde SUPERB geleverd met de nieuwste innovaties op het gebied van veiligheid, rijcomfort, prestaties en duurzaamheid. Waarmee de SUPERB tal van voordelen en technologieën uit hogere segmenten naar de middenklasse brengt.

Å KODA blikt vooruit op vernieuwde SUPERB

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

Terug naar nieuwsoverzicht