Hypermoderne fabriek in Hannover voor nieuwe Volkswagen Transporter

9 maart 2015 Volkswagen Transporter

Volkswagen Bedrijfswagens heeft zijn fabriek in Hannover ingrijpend vernieuwd. Met name de nieuwe plaatwerkerij is een technisch hoogstandje, ook vanwege de milieuvriendelijke opzet. Daarnaast wordt 3D-printing voor bepaalde auto-onderdelen ingevoerd. In de vernieuwde fabriek wordt vanaf halverwege dit jaar de zesde generatie Transporter gebouwd.

De vernieuwing van ‘Hannover’ is bedoeld om de productie van de nieuwe generatie Transporter mogelijk te maken. Tegelijkertijd sluit de vernieuwing aan bij de ambitieuze milieudoelstellingen die Volkswagen AG zichzelf heeft opgelegd. In het kader van ‘Think Blue. Factory’ wil het merk het gebruik van grondstoffen in 2018 met 25% hebben verminderd ten opzichte van 2010. Ook het gebruik van energie en water dient te worden beperkt. Een drastische vermindering van de CO2-uitstoot, het gebruik van oplosmiddelen en de hoeveelheid afval hoort tevens bij de doelstellingen. Met de maatregelen die Volkswagen in 2014 heeft ingezet, ligt het merk op koers om deze doelstellingen te bereiken. De aanpak heeft al 3,2 miljoen euro aan kosten bespaard.

Innovatieve productiemethoden
In de vernieuwde fabriek van Volkswagen Nutzfahrzeuge in Hannover wordt gebruik gemaakt van innovatieve productiemethoden zoals laserlassen en 3D-printing. Dit maakt de productie flexibeler en bovendien profiteren de werknemers van een sterk verbeterde ergonomie. Diverse nieuwe productiemethoden zijn overigens voortgekomen uit de ideeën van werknemers.

Nieuwe generatie Transporter
In Hannover wordt vanaf medio dit jaar de nieuwe Transporter (T6) geproduceerd. Mede dankzij de vernieuwde productietechnieken in de nieuwe fabriek wordt het dit model meer dan ooit de maatstaf in zijn segment.
Volkswagen Bedrijfswagens vernieuwt momenteel haar leveringsprogramma in hoog tempo. Zo is op 4 februari de nieuwe Caddy voorgesteld. Deze wordt gebouwd in de hypermoderne fabriek in Poznań (Polen). Ook deze fabriek is een milieuvriendelijke ‘Think Blue. Factory’. In 2016 start daar eveneens de productie van de nieuwe Volkswagen Crafter.

Terug naar nieuwsoverzicht