Volkswagen ID LIFE header

Ontdek de ID. LIFE

Volkswagen ID. LIFE

Duurzame en innovatie stadsauto 

Heb nog even geduld, maar in 2025 gebeurd het dan ook echt! De volledig elektrische Volkswagen ID. LIFE zal dan beschikbaar zijn. Met de komst van de ID. LIFE zet het Duitse merk de volgende stap in technische innovatie, duurzaamheid en elektrificatie. Bent u benieuwd naar de ontwikkeling van de ID. LIFE? Blijf dan op de hoogte van de laatste updates via bovenstaande knop. Toch nieuwsgierig geworden naar het nieuwe elektrische model? Lees hieronder wat er tot nu toe allemaal bekend is van de concept car.

Design van crossover

Het is nog een conceptversie, maar de eerste beelden van de ID. LIFE geven al veel prijs. Hoewel Volkswagen zelf praat over een duurzame stadsauto, lijkt de vorm al wat meer op een crossover. Dat komt mede door de ogenschijnlijke hoogte van de ID. LIFE en bijbehorende stoere en sportieve voor- en achterkant. Het volledig elektrische studiemodel kent daarnaast nog extra toevoeging. Het dak is namelijk afneembaar, wat zorgt voor een heerlijk openlucht gevoel. Hiermee identificeert de ID. LIFE zich als compacte stadsauto van de toekomst die voor iedereen wat te bieden heeft.

Duurzaam interieur in de ID. LIFE

De Volkswagen ID. LIFE kent een compleet nieuw design ten opzichte van andere auto's. Het dashboard is simplistisch gebouwd, waarbij er enkel een stuur te vinden is. Het dashboard is verder afgewerkt met zachte stoffen en houten accenten van de hoogste kwaliteit. Om u volledig thuis te voelen is de ID. LIFE voorzien van extra comfortabele stoelen en hoogpolig tapijt. Net als het exterieur, is het interieur duurzaam ontworpen. Hierbij is gebruik gemaakt van FSC-materialen, gerecyclede PET-flessen, T-shirts en veel meer duurzame materialen. 

ID. LIFE voor elke lifestyle

De ID. LIFE is geïntroduceerd als stadsauto van de toekomst, maar laat u niet voor de gek houden door de berichtgeving en het compacte formaat. De ID. LIFE is namelijk ook uitermate geschikt voor off-road avonturen. Met meer dan 1200 liter aan opslagruimte is de elektrische ID. LIFE ook geschikt voor een langere reis. Maak bijvoorbeeld een lange rit off-road en kampeer op de mooiste plekken die ons continent te bieden heeft.

Comfortabel en digitaal

Een nieuw studiemodel betekent ook de laatste high-tech features. Deze zijn ook terug te vinden in de ID. LIFE. Het openen van de auto gaat via gezichtsherkenning, met het zeshoekige stuur bedien je de versnelling, richtingaanwijzer en ruitenwissers. Heb je even geen zin om te rijden? Zet dan de auto langs de kant en verander de ID. LIFE in een thuisbioscoop of gamekamer. De ID. LIFE is namelijk ook uitgerust met game console en projector in het multimediasysteem. 

400 kilometer actieradius uit flexibel MEB-platform

Gezien het formaat van de Volkswagen ID. LIFE is het studiemodel gebouwd op een flexibel MEB-platform met enkel voorwielaandrijving. In het MEB-platform bevindt zich een accupakket van 57 kWH en dat maakt een actieradius van 400 kilometer (WLTP) mogelijk. Met de moderne laadtechnologie is de ID. LIFE op dit moment binnen 10 minuten op te laden zodat u uw weg kunt vervolgen met 163 kilometer. Dit betreft nu enkel nog de prestaties van het studiemodel. Met de ontwikkeling van accupakketten en laadmogelijkheden bestaat er een kans dat tegen 2025 de prestaties alweer verbeterd zijn.

100% elektrische ID.3

Nu al rijden in de ID. Family?

Kunt u niet wachten op de nieuwe Volkswagen ID. LIFE en wilt u het liefst zo snel mogelijk elektrisch gaan rijden? Ga dan voor de Volkswagen ID.3. Het eerste telg van de ID. Family past qua formaat erg bij de ID. LIFE en biedt een prettig rijervaring. Werp nu direct een blik op de volledig elektrische ID.3.