ANWB Rijopleiding stapt over op Volkswagen Golf

22 januari 2016 ANWB Rijopleiding

ANWB Rijopleiding vervangt zijn complete lesautopark. De Volkswagens Polo worden ingeruild voor Volkswagens Golf. De eerste Golf lesauto met opvallende nieuwe ANWB-bestickering is op 22 januari onthuld. In totaal gaat ANWB Rijopleiding in het hele land circa 350 nieuwe Volkswagens Golf inzetten.

De ANWB heeft om diverse redenen gekozen voor de Volkswagen Golf. Om te beginnen bleek uit onderzoek van ANWB Rijopleiding dat jongeren het liefst in een Golf lessen. Ook de kwaliteiten van de Golf speelden een belangrijke rol. Vooral door zijn bedieningsgemak en rijeigenschappen werd hij in 2014 uitgeroepen tot ‘Lesauto van het Jaar’. Bovendien biedt hij de rijcoaches een ergonomisch verantwoorde werkplek. Ruimte, comfort en degelijkheid zijn daarbij belangrijke factoren, want rijinstructeurs leggen gemiddeld ruim 60.000 km per jaar af.

Herkenbaar en efficiënt
ANWB Rijopleiding groeit snel en is in steeds meer regio’s actief. Daarom worden in totaal circa 350 nieuwe Volkswagens Golf als lesauto ingezet. Deze zijn herkenbaar aan een nieuwe uitstraling met een ANWB-logo dat zich over de gehele auto uitstrekt. De keuze daarvoor is gemaakt door een speciaal jongerenpanel. Bijzonder detail: in plaats van een lesbord over de volle breedte van het dak, beschikt de Golf over een smal ‘L-bordje’. Hiermee wordt alleen al een brandstofbesparing van zo’n 3% gerealiseerd.

Naar verwachting is de vernieuwing van het wagenpark van ANWB Rijopleiding eind 2017 afgerond.

Terug naar nieuwsoverzicht