Buiten de gebaande paden met de Beetle Dune

14 januari 2014 Volkswagen Beetle Dune

Stoerder wordt een Beetle niet. De Beetle Dune concept die op de autoshow van Detroit debuteert, heeft een cool offroad-uiterlijk. Zijn naam is niet toevallig gekozen. Het studiemodel heeft houders voor ski’s en snow- en sandboards – klaar om los te gaan in sneeuw- en zandduinen. Zijn karakter wordt benadrukt door de krachtige motor, meer bodemvrijheid en een avontuurlijke app voor het navigatiesysteem.

De Beetle Dune is nu nog een studiemodel, maar hij is vrijwel productieklaar. Zijn carrosserie staat 5 cm hoger dan die van de overige Beetle-modellen. Cross-elementen als zwarte spatbordverbreders, de vergrote spoorbreedte en opvallende 18-inch lichtmetalen wielen leveren met de verhoogde motorkap en LED-mistlampen een belangrijke bijdrage aan het stoere uiterlijk. In de chroomstrips boven de mistlampen zijn LED’s voor knipperverlichting geïntegreerd.

Naar buiten
De Beetle Dune is gemaakt om er op uit te gaan. Het panorama schuif-/kanteldak zorgt al tijdens de rit voor het buitengevoel. Achterop heeft de auto speciale houders voor attributen als ski’s en snow-/sandboards. Zelfs met ski’s in de houders kan de achterklep nog openen.

Navigatiesysteem zoekt avontuur op
Het interieur van de Beetle Dune heeft elementen als speciale bekleding en aluminium details. Een blikvanger is het 20-cm touchscreen met AMOLED-technologie (Active Matrix Organic LED) die voor haarscherpe weergave zorgt. De Volkswagen Sideways-app geeft pro-actief Points of Interest weer zoals restaurants en recreatievoorzieningen. De app houdt rekening met weersvoorspellingen: in de winter stuurt hij de inzittenden niet naar een openluchtzwembad.

Pittig de duinen in
De voorwielaangedreven Beetle Dune heeft een 155 kW/210 pk sterke 2.0 TFSI benzinemotor met zestraps DSG-automaat. Hij sprint in 7,5 s van 0-100 km/h. De topsnelheid bedraagt 227 km/h.

Terug naar nieuwsoverzicht