Diefstalpreventie werkt

17 februari 2015

Dankzij een breed pallet aan preventieve maatregelen werden in Nederland veel minder auto’s ontvreemd in 2014. Bij Volkswagen was de daling met 11% nog een stuk sterker dan de landelijke trend van -8,9%. Het aantal gestolen Golfs nam in 2014 zelfs met 24% af. Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc).

Een belangrijke oorzaak voor de historisch lage diefstalcijfers zijn de jarenlange inspanningen van de Nederlandse politie, verzekeraars en Volkswagen op het gebied van voertuigbeveiliging. Zo heeft Volkswagen met onder meer Nederlandse informatie een nieuwe generatie startonderbrekers en sloten ontwikkeld. Deze debuteerden op de huidige generatie Golf. Ook de af-fabriek beschikbare, door het Nederlandse SCM gekeurde alarmen bemoeilijken diefstal steeds meer.

Digitale blokkade
Elke Volkswagen wordt sinds begin 2014 standaard beveiligd met een unieke techniek. In samenwerking met de Nederlandse politie wordt het chassisnummer van een gestolen auto automatisch geblokkeerd in de centrale Volkswagen-fabriekscomputer. Als de auto ergens ter wereld bij een dealer wordt aangeboden, wordt de Nederlandse politie direct gealarmeerd.

Preventie-aanbod
Ook Volkswagen-rijders zelf hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het steeds verder terugdringen van autodiefstal. Door simpele preventietips op te volgen bijvoorbeeld, of door toepassingen van één van de preventiepakketten.
De Waal biedt in de maand maart het diefstalpreventiepakket Basis aan voor slechts € 9,95 (normale prijs: € 59). Dit pakket voorziet in het vastlijmen of vastschroeven van de kentekenplaten, het etsen van het kenteken in de ruiten en het instellen van de wegrijbeveiliging van de centrale portiervergrendeling.

Volkswagen-rijders kunnen bij De Waal bovendien een gratis brochure afhalen met nuttige diefstalpreventietips, of zich persoonlijk laten adviseren over het verder beveiligen van hun auto.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Direct contact
In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BTW.

Terug naar nieuwsoverzicht