Volkswagen klaar voor Zandvoort

17 mei 2019

Geen tijd om op adem te komen… slechts een week na de derde ronde op de Slovakiaring staan Volkswagen Motorsport en het Sébastien Loeb Racing-team dit weekend met de Golf GTI TCR aan de start van een nieuw WTCR-weekend, tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort.

De verwachtingen zijn veelbelovend. Vorig jaar nog pakte Volkswagen-coureur Rob Huff de pole position in de eerste kwalificatie en werd hij derde in die race, gevolgd door een tweede plek in race drie. “Voor dit weekend zijn de kaarten opnieuw geschud”, zegt directeur Sven Smeets van Volkswagen Motorsport. “De concurrentie is nog heviger dan in 2018. Rob’s vijfde plaats in Slowakije was een mooie prestatie. Nu moeten we doorpakken in Zandvoort. Het lagere gewicht van onze auto’s zal hopelijk in ons voordeel werken. In vergelijking met de vorige ronde op de Slovakiaring is voor de races op het circuit van Zandvoort het compensatiegewicht voor de Golf GTI TCR verlaagd van 60 tot 30 kg.”

Zand

Zandvoort is één van de meest veeleisende circuits op de WTCR-kalender. Vanwege de ligging in de duinen hebben de coureurs te maken met een uitdaging die geen ander circuit binnen deze internationale toerwagenklasse met zich meebrengt… zand op de baan. “Afhankelijk van hoe de wind waait, kan het gripniveau van ronde tot ronde heel verschillend zijn,” licht Volkswagen-coureur Benjamin Leuchter toe. “Dit gevarieerde circuit heeft daarnaast zowel zeer snelle als langzame bochten. Voor de set-up van onze Golf GTI TCR moeten we een goed compromis vinden om hier optimaal te presteren.”

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
Terug naar nieuwsoverzicht