Voor de liefhebber: Polo GTI nu ook leverbaar met handbak

3 juni 2015 Volkswagen Polo GTI

Goed nieuws voor de sportieve Volkswagen-rijder: de Polo GTI met handgeschakelde zesversnellingsbak is nu leverbaar in Nederland. De tweedeursversie met 1.8-liter TSI-benzinemotor en 192 pk is er vanaf 25.490 euro*. De eerste exemplaren arriveren deze maand.

De Polo GTI is standaard ‘aangekleed’ met onder meer 17-inch lichtmetalen wielen, rode remklauwen, een grille met honingraatstructuur plus rode accentstreep en zwarte zijskirts. Binnenin biedt de GTI speciale topsportstoelen met GTI-ruitjesmotief, een lederen GTI-sportstuurwiel en een GTI-instrumentarium met rode naalden.

Snel bij de dealer
De hoofdattractie van de Volkswagen Polo GTI is uiteraard de 1.8-liter TSI-benzinemotor die in combinatie met de handbak 141/kW192 pk aan vermogen levert en een maximale trekkracht van liefst 320 Nm. Daarmee accelereert de Polo GTI in 6,7 s naar 100 km/h. De topsnelheid bedraagt 236 km/h. De consumentenadviesprijzen starten bij 25.490 euro*.

Ook met DSG en vier portieren
Dezelfde Polo GTI met een 7-traps DSG automaat staat in de prijslijst vanaf 25.890 euro*. De prestatiecijfers komen overeen met die van de handbak. De Polo GTI is standaard uitgevoerd met twee portieren, de meerprijs voor de vierdeurs is 460 euro*.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten. Lees de algemene verkoopinformatie op www.volkswagen.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht