Zuinige Polo 1.0 TSI BlueMotion is er vanaf 16.490 euro

18 december 2014 Volkswagen Polo BlueMotion

De Polo 1.0 TSI is de eerste Volkswagen met benzinemotor die het zuinigheidslabel ‘BlueMotion’ krijgt – voorheen waren er alleen BlueMotion-díesels. De Polo BlueMotion 1.0 TSI blinkt uit door gunstige verbruikscijfers en is voor particuliere én zakelijke rijders interessant. Bij zakelijke inzet geldt 20% bijtelling.

De Polo TSI BlueMotion is per direct bestelbaar. Hij heeft een eenliter driecilindermotor met directe brandstofinjectie en een turbo, en hij wordt altijd geleverd met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 70 kW/95 pk sterke 1.0 TSI is goed voor pittig rijplezier. De sprint van 0-100 duurt maar 10,5 s en de topsnelheid bedraagt 195 km/h.

Verbruik: voor elke rijder een voordeel
Het typische BlueMotion-kenmerk is het gunstige verbruik: officieel vastgesteld op 4,1 l/100 km of 1 op 24,4 (CO2: 94 g/km). Samen met de gunstige aanschafprijs vanaf 16.490 euro (vijfdeurs: 17.130 euro) is de Polo BlueMotion TSI zeer aantrekkelijk voor particuliere rijders. Bijkomend pluspunt voor zakelijke rijders is de inschaling in de 20%-categorie van de fiscale bijtelling.

Herkenbaar BlueMotion
Elke BlueMotion en dus ook deze Polo is direct als zodanig herkenbaar. Dat zit hem in sportieve details als de  achterspoiler, de skirts en de ‘eigen’ lichtmetalen wielen. Ook de dichte grille en de specifieke interieuruitrusting zijn typisch BlueMotion. Handige en comfortabele details zijn de standaard airco, de boordcomputer, het gekoelde dashboardkastje en de variabele laadvloer.

De innovatieve Polo
Ook de Polo BlueMotion is leverbaar met zaken die in dit segment uniek zijn. Zo is hij er met het Radiosysteem Composition Media met groot aanraakscherm, digitale radio-ontvangst (DAB+), het Connectivitypakket en spraakbediening. Ook de nieuwste assistentiesystemen zijn leverbaar waaronder de adaptieve cruise control met Front Assist en City Emergency Braking. Fijn voor nu is het Winterpakket met verwarmde stoelen en verwarmde ruitensproeiers.

* In dit bericht vermelde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BPM/BTW, exclusief afleverkosten.
Terug naar nieuwsoverzicht