ARS4958-03 Audi voorjaarscampagne 2023 - Homepagebanner 1920x1080px2

Fris de zomer in

Audi Airco onderhoud

Onderhoudsbeurt en geurbehandeling € 139

Dat service op het hoogste niveau op een verrassend aantrekkelijk prijsniveau kan plaatsvinden bewijzen we graag. Maak nu een afspraak voor compleet onderhoud van het aircosysteem inclusief geurbehandeling vanaf slechts € 139.

Airco onderhoud Audi

Het belang van een perfect werkend aircosysteem

Niet iedereen weet hoe cruciaal een perfect werkend aircosysteem is. Tijdig regulier onderhoud van uw airco kan duur onderhoud op de lange(re) termijn voorkomen. Want op het moment dat er echt iets mankeert aan uw airco, staat u bijna altijd voor een grote uitgave. Allemaal zaken die misschien voor zich lijken te spreken, en dat horen ze ook te doen, tenminste, als u zorgt dat uw aircosysteem in topconditie is.

Plan eerst een aircocheck om te kijken in welke staat uw aircosysteem is. Blijkt onderhoud nodig? Dan is de aircocheck gratis.

Airco-geurbehandeling

Deze geurbehandeling verwijdert niet alleen vieze luchtjes uit uw airconditioning, maar ook micro-organismen. De airco ruikt niet meer muf en gezondheidsrisico’s die kleven aan een niet schone airco worden beperkt. Een goed interval om dit te doen is 1x per jaar.

Airco onderhoud Audi
Airco onderhoud Audi

Airco-onderhoudsbeurt

Een aircosysteem verliest gedurende zijn levensduur kleine beetjes koudemiddel. Als de hoeveelheid aanwezig koudemiddel te laag wordt zal de werking van de airco sterk afnemen en kan dit zelfs tot schade leiden. Bij het uitvoeren van de airco-onderhoudsbeurt wordt het systeem uitgebreid gecontroleerd op lekdichtheid, eventueel aanwezig vocht wordt verwijderd. Nadat het systeem weer is afgevuld met de juiste hoeveelheid koudemiddel, olie en detectievloeistof werkt hij weer als nieuw. Bij constatering van een defect of lekkage kan de monteur deze verhelpen, uiteraard pas als u de offerte heeft ingezien en goedgekeurd.

Airco tips 

  • Gebruik de airco het hele jaar door. Door de airco ook in de winter aan te zetten, blijft het systeem in goede conditie. Lekkages en reparaties kunnen zo voorkomen worden.
  • Schakel de airco 5 minuten voor de eindbestemming uit. Dit geeft het koudemiddel de kans om op te drogen. Zo ontstaan er geen nare geurtjes.
  • Zet in de zomer eerst kort alle ramen open, zodat de hete lucht kan ontsnappen. De airco hoeft zo minder hard te werken én het is sneller koel in de auto.