Škoda APK hero mobiel

Veiligheid en milieu

Škoda APK

De Algemene Periodieke Keuring.
 

Wettelijke verplichte keuring

De apk is een wettelijke verplichte keuring voor auto’s ouder dan 4 jaar (3 jaar voor dieselauto’s). Bij de apk-keuring wordt je Škoda op een groot aantal punten gecheckt.

APK Škoda

APK voor slechts € 40

Een APK bij De Waal kost slechts € 40. Dit is inclusief afmeldkosten en roetmeting. De prijs geldt zónder de voorwaarde om gelijktijdig onderhoud uit te voeren.

Hoe vaak moet je auto APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient je auto elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeer je een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. Je kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. De APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

Leeftijd van je autoBrandstofsoort Wanneer kun je keuren 
Jonger dan 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Ouder dan 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.

Wat wordt er gecheckt?

  • Verkeersveiligheid. Profieldiepte van de banden (minimaal 1,6 mm), remmen, autogordels, spiegels, ruiten, ruitenwissers, uitlaat, wielophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
  • Milieu. De uitstoot van uitlaatgassen: bij auto's met een benzine-, LPG- of aardgasmotor heeft de APK een viergasmeting, bij dieselauto's wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.
  • Registratie. Het kentekenbewijs (online), het voertuigidentificatienummer (oftewel het chassisnummer) en de gebruikte brandstof.
APK Škoda
APK Škoda

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. Je kunt er op wachten en met koffie en wifi verder werken. Of kies voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een klein bedrag een auto. Dit kun je regelen tijdens het inplannen van de werkplaatsafspraak. Zo blijf je mobiel.

APK voor slecht € 40

Daar komt niets meer bij, dus je weet precies waar u aan toe bent. Als uit de keuring blijkt dat er reparaties nodig zijn, dan nemen we altijd eerst contact met je op om de extra kosten door te nemen.

Combineer de APK met onderhoud

Je kunt de APK combineren met onderhoud. Dat scheelt een extra bezoek aan de werkplaats. Regelmatig onderhoud is het beste recept om je auto veilig te houden, zodat hij ook over een jaar weer makkelijk door de APK komt.