APK Volkswagen Bedrijfswagens

Veiligheid en milieu

Volkswagen Bedrijfswagens APK

De Algemene Periodieke Keuring.

Wat is een APK?

Iedere auto moet verplicht de Algemene Periodieke Keuring (APK) ondergaan. Tijdens een APK kijkt een APK-keurmeester alle zaken na die ervoor zorgen dat je zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk rondrijdt.

APK Volkswagen Bderijfswagens

All-in-apk nu € 35*

De APK (algemene periodieke keuring) is wettelijk verplicht. Het doel hiervan is de verkeersveiligheid te verbeteren en het milieu te beschermen. Wanneer en hoe vaak je bedrijfswagen naar de APK moet, hangt af van de leeftijd van je bus, de gewichtsklasse en het type brandstof. Combineer je de APK met onderhoud voor uw bedrijfswagen, dan is de APK zelfs gratis. Je betaalt dan alleen de wettelijke afmeldkosten van € 4,35.

*exclusief BTW

 

Hoe vaak moet je voertuig APK-gekeurd worden?

Over het algemeen dient je bedrijfswagen elk jaar een APK-keuring te krijgen. Met een verlopen APK riskeer je een boete. Plan daarom de keuring van te voren in. Je kunt de APK al 2 maanden voor de APK vervaldatum laten uitvoeren. De APK blijft gewoon 12 of 24 maanden geldig vanaf de APK-vervaldatum. Bekijk hieronder wanneer de APK uitgevoerd moet worden.

Datum eerste toelatingBrandstofsoort Wanneer kun je keuren 
Na 1 januari 2005Benzine, alcohol en/of elektromotorEerste APK na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Na 1 januari 2005DieselEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Vóór 1 januari 2005, voertuig niet ouder dan 30 jaarAlle soortenEerste APK na 3 jaar,  daarna elk jaar.
Na 1 januari 2005 (Bijzondere voertuigen (taxi, ambulance, bus, vervoer gevaarlijke stoffen)Alle soortenElk jaar APK.

Wat wordt er gekeurd bij de APK keuring?

De APK-keurmeester loopt alle zaken na die ervoor zorgen dat je voertuig zo veilig en milieuvriendelijk mogelijk kan rijden. Een APK bestaat uit een keuring van:

  • Remmen
  • Werking van de gordels
  • Schokdempers
  • Banden
  • Verlichting
  • Stuurinrichting
  • Wielophanging
  • Uitstoot van uitlaatgassen
Large JPG-oe-02-nfz2-303068
Large JPG-li-10-nfz-603027

Service rondom APK

Mocht de bedrijfswagen niet geheel door de keuring komen, dan nemen wij contact met je op om het herstel en eventuele gebreken te bespreken. Na de keuring wordt je bedrijfswagen door de dealer afgemeld in de officiële systemen van de RDW en ontvang je een nieuw keuringsrapport. 

Vervolgens kun je je bedrijfswagen ophalen op een afgesproken tijdstip. Zónder verrassingen achteraf. Je betaalt de overeengekomen prijs (bij onderhoud gratis) en neemt de auto mét het keuringsrapport weer mee.

Zo weer onderweg

De APK duurt gemiddeld een uur. Je kunt even wachten en met een bakje koffie en wifi verder met werken. Je kunt ook kiezen voor vervangend vervoer. Stap bijvoorbeeld gratis op een leenfiets, of huur voor een laag bedrag een auto. Dit kun je regelen tijdens het inplannen van de werkplaatsafspraak. Zo blijf je mobiel.

APK Volkswagen Bedrijfswagens