Bandenwissel Volkswagen Bedrijfswagens

Met bandenhotel

Volkswagen Bedrijfswagens banden

Veilig rijden. Zuinig rijden.

Snel en eenvoudig je banden wisselen

Banden bepalen grotendeels de veiligheid en rijprestaties van jouw bedrijfswagen. De ideale set banden is daarnaast afhankelijk van het jaargetijde, wacht dus niet te lang met omwisselen. 

Bandenwissel Volkswagen Bedrijfswagens

Goede banden zijn essentieel

Gemiddeld bedraagt de ideale bandendruk ongeveer 2,5 bar. De juiste druk vind je in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Waardes kunnen verschillen, afhankelijk van de rijbelasting en gebruiksomstandigheden.

Voor je veiligheid en die van je passagiers adviseren wij om een zomerband bij een profieldiepte van 3 mm en minder te vervangen. Let op: winterbanden moeten minimaal 4 mm profieldiepte hebben. Wij raden aan je vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heb je minder grip. Controleer je banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.

Wielenwissel

Waar laat je de zomer- of winterbandenset wanneer je deze niet gebruikt? Ons ‘bandenhotel’ biedt uitkomst. Daar kunnen de vier zomer- of winterbanden (eventueel met velgen) na een professionele wissel worden opgeslagen. Voor € 74 krijg je één keer een setwissel en opslag per seizoen, bijvoorbeeld van november tot april. Dat is dus gemak én extra (opslag)ruimte voor een aantrekkelijke prijs.

Bandenwissel Volkswagen Bedrijfswagens

April tot oktober

Zomerbanden

Als het kwik boven de 7 graden stijgt, is het tijd voor zomerbanden. Deze banden zijn speciaal gemaakt om hoge temperaturen en natte weersomstandigheden te doorstaan. Als je in warme maanden op zomerbanden rijdt, verkort je je remweg, vergroot je de controle over het stuur en vermindert het slipgevaar bij nat weer.

November tot maart

Winterbanden

Sneeuw, regen en ijzel - je banden hebben nogal wat te verduren in de winter. Door het speciale profiel en de flexibele rubbersamenstelling houden winterbanden zich zelfs in de meest barre weersomstandigheden goed staande. Hoewel winterbanden in Nederland niet verplicht zijn, raden wij ze wel aan. Ze verbeteren de grip op de weg en houden de remweg zo kort mogelijk.

Het hele jaar

All Season-banden

Echt extreme weeromstandigheden kennen we in Nederland nauwelijks. Daarom zijn All Season-banden in ons land ook een goede optie. Deze banden zijn door hun innovatieve profiel heel geschikt om het hele jaar door te gebruiken en leveren goede prestaties op zowel droge, natte als besneeuwde wegen.

Onze prijzen

 

Bandenwissel werkzaamhedenPrijs*
Band vervangen€ 20
Zomer/winterbandenwissel: Complete set zonder opslag€ 40,50
Zomer/winterbandenwissel: Complete set met opslag€ 74
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden zonder opslag€ 74
Zomer/winterbandenwissel: 4 losse banden met opslag€ 115

* Prijzen: exclusief btw, materiaal, balanceren en BEM.

Bandenwissel Volkswagen Bedrijfswagens

Bandentips

  • De juiste druk vind je in de handleiding of aan de binnenkant van de tankklep. Tel daar bij winterbanden 0,2 bar bij op. Zorg dat je de spanning meet bij een koude band.
  • Controleer de profieldiepte regelmatig. 1,6 mm is het wettelijk minimum.
  • Wij raden aan je vóór- en/of achterbanden tegelijkertijd te vervangen. Met ongelijke banden heb je minder grip.
  • Controleer je banden en reserveband regelmatig op beschadigingen.

Bandenwissel bij De Waal

Plan online een afspraak of neem contact op met een van onze vestigingen.