Verzekering SEAT

De echte SEAT autoverzekering

SEAT autoverzekering

Voor iedere portemonnee.

Voor iedere portemonnee een echte SEAT autoverzekering

Of je nu op zoek bent naar een uiterst betaalbare autoverzekering voor bijvoorbeeld je SEAT occasion of een zeer complete all risk autoverzekering voor je nieuwe SEAT. 

Verzekering SEAT

SEAT Financial Services

Met de SEAT autoverzekering profiteer je van meerdere diensten:

 • Schadeherstel bij jouw SEAT dealer met 100% originele onderdelen.
 • Nieuwwaarde garantie van 1, 3 tot zelfs 5 jaar en standaard 3 jaar aanschafwaarde garantie op occasions
 • Accessoires tot € 3.500 gratis meeverzekerd
 • Geen eigen risico bij reparatie via de SEAT dealer
 • Vervangend vervoer inbegrepen
 • Jouw SEAT dealer als aanspreekpunt

Dekkingsoverzicht SEAT autoverzekering

WA
 • Schade aan andere personen en auto's
WA + Beperkt Casco
 • Schade aan andere personen en auto’s
 • Ruit-, brand-, storm-, hagel-, inbraak- en diefstalschade
 • Altijd schadeherstel via de SEAT dealer
 • Vervangend vervoer bij diefstal
 • Vervangend vervoer bij total loss
 • Vervangend vervoer tijdens de reparatieduur
 • Geen eigen risico bij schadeherstel via de SEAT dealer
All risk
 • Schade aan andere personen en auto’s
 • Ruit-, brand-, storm-, hagel-, inbraak- en diefstalschade
 • Altijd schadeherstel via de SEAT dealer
 • Vervangend vervoer bij diefstal
 • Vervangend vervoer bij total loss
 • Vervangend vervoer tijdens de reparatieduur
 • Geen eigen risico bij schadeherstel via de SEAT dealer
 • 1 jaar nieuwwaarde garantie, te verlengen tot 3 of 5 jaar
 • 3 jaar aanschafwaarde garantie (voor auto’s tot 6 jaar oud)
 • Schade aan eigen auto door eigen schuld

Nieuwwaarde garantie tot zelfs 5 jaar

De all risk SEAT autoverzekering bied je standaard 1 jaar nieuwwaarde garantie. Na diefstal of total loss rijd je dankzij deze regeling gewoon weg in een SEAT van hetzelfde type en dezelfde uitvoering. Je kunt deze periode uitbreiden naar zelfs 5 jaar.

Verzekering SEAT
Verzekering SEAT

Vrijwillig eigen risico

Net als bij een ziektekostenverzekering kun je kiezen voor een hoger eigen risico, waardoor de premie kan worden verlaagd. Kies voor € 250, € 500, € 750 of € 1.000 vrijwillig eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de premie.

Pechhulp

Je krijgt direct deskundige hulp bij autopech. Je kunt kiezen voor pechhulp in Nederland of in heel Europa. Je aanhanger is ook meeverzekerd. Bij pech repareren we je auto meteen als dat kan. En anders slepen we je auto naar de garage. Kunnen wij je auto niet op de dag van de melding repareren? Of in Europa niet binnen 48 uur? Dan krijg je vervangend vervoer.

In sommige gevallen heb je al recht op pechhulp via de mobiliteitsgarantie. Bijvoorbeeld omdat je de auto in onderhoud hebt bij de dealer.

Vervangend vervoer

Jouw mobiliteit is belangrijk voor ons. Daarom krijg je gewoon vervangend vervoer tijdens schadeherstel, een ongeluk, diefstal of total loss. Het enige wat je betaalt zijn de brandstofkosten. Zo ben je tot wel 30 dagen verzekerd van mobiliteit en ga je er in dat opzicht niet op achteruit.

Schadeherstel met 100% originele onderdelen

De SEAT dealer herstelt je SEAT snel en vakkundig met 100% originele onderdelen. Voordeel: geen waardeverlies bij inruil.

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op al je overige vragen. Lukt dat niet? Neem contact met ons op. Wij beantwoorden je vragen graag.

Hoe wordt mijn premie bepaald?

Om de premie te bepalen kijken wij naar o.a. de leeftijd en het adres van de verzekeringnemer, de auto, het aantal gereden kilometers per jaar, de schadevrije jaren en de gekozen dekking. Dit gebeurt ieder nieuw verzekeringsjaar en op het moment dat u de verzekering wijzigt.

Ik heb mijn auto verkocht en wil de autoverzekering opzeggen. Hoe doe ik dat?

Dit kunt u doen via de mail. Stuur een kopie van het vrijwaringsbewijs in de bijlage. De polis wordt per verkoopdatum beëindigd. Indien u dit pas na 28 dagen wordt gemeld wordt de dag dat de opzegging binnen is gekomen gehanteerd. Wanneer u een Volkswagen, Audi, SEAT of Škoda verzekering heeft kunt u naar de volgende email adressen mailen:

Zijn de accessoires meeverzekerd?

Accessoires die niet door de fabriek in uw auto zijn ingebouwd, zijn tot € 2.500 gratis meeverzekerd. U kunt het verzekerde bedrag makkelijk verhogen naar € 5.000.

Uitgebreide rechtsbijstand

Met een Uitgebreide Rechtsbijstand krijgt u hulp en vergoeding van rechtskosten bij schade. U krijgt hulp om de schade betaald te krijgen die een ander heeft veroorzaakt, hulp bij strafzaken en hulp bij conflicten over een contract. Daarnaast krijgt u hulp om bijvoorbeeld uw kentekenbewijs of auto terug te krijgen. Heeft u al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of 'verkeer' ook meeverzekerd is.

Ongevallen inzittenden verzekering

Het door u gekozen bedrag als u en/of uw passagiers door een ongeval blijvend invalide raken of overlijden worden vergoed. Dit bedrag gaat naar u, de passagiers of de nabestaanden. Wilt u dat wij de werkelijk gelden schade betalen? Dan kunt u kiezen voor de Schadeverzekering voor Inzittenden.

Schadeverzekering inzittenden SVI

De werkelijke kosten van de persoonlijke schade die u of uw passagiers oplopen bij een verkeersongeval worden vergoed. Het gaat dan om: kosten door blijvende invaliditeit, arbeidsongeschiktheid of overlijden, verlies van inkomsten, smartengeld en schade aan persoonlijke bezittingen. Het maakt niet uit wie schuld heeft. Het maximale bedrag dat wij betalen is € 1.000.000 per gebeurtenis. Het verschil met de Ongevallen Inzittendenverzekering is dat we daarmee het bedrag vergoeden dat u van tevoren hebt gekozen in plaats van de werkelijk geleden schade. 

Hoe kom ik aan mijn polis en groene kaart?

U ontvangt uw polis en groene kaart per post. Heeft u deze niet ontvangen, neem dan contact met de verzekeringsmaatschappij van uw merk op:

Waar vind ik mijn aantal schadevrije jaren?

Het aantal schadevrije jaren is terug te vinden op het polisblad van uw autoverzekering. Roydata is de centrale database war uw schadevrije jaren in vermeld staan. Hier kunt u eventueel ook uw schadevrije jaren opvragen.

Waar vind ik de meldcode?

De meldcode van uw auto bestaat uit vier cijfers. Dat zijn de laatste vier cijfers van het chassis-of identificatienummer van uw auto. Dit nummer kunt u vinden op uw kentekenpapieren op kentekenpas. 

In welke landen is een groen Internationaal Verzekeringsbewijs verplicht?

In de volgende landen is het verplicht om een Internationaal Verzekeringsbewijs te kunnen tonen: In Andorra, België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland,Italië, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

In een aantal landen is het verplicht om uw bewijs te tonen op groen papier. Dit kunt u zelf printen op groen papier of opvragen bij uw verzekeringsmaatschappij. De volgende landen vragen hierom: Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland. 

Voor het niet aan kunnen tonen van een Internationaal Verzekeringsbewijs in de landen waarin dat verplicht is, kunt u een boete krijgen. De hoogte van deze boete hangt af van de wetgeving in het desbetreffende land.