Audi Q6 e-tron_header-mobiel

In alles een uitblinker

Audi Q6 e-tron

Elektrisch, en nog heel veel meer

Kopen vanaf
€ 71.950
Business lease vanaf
€ 851

De Audi Q6 e-tron vertegenwoordigt het nieuwste level van elektrisch rijden. Deze hoogwaardige SUV maakt indruk met zijn elektrische prestaties, vooruitstrevende design en digitale interieur. Het 100 kWh lithium-ion accupakket zorgt voor een actieradius van maximaal 625 km WLTP. Met een systeemvermogen van 285 kW/340 pk accelereert de Q6 e-tron in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/h. Je rijdt de elektrische SUV vanaf € 71.950.

Eerste Audi op PPE-platform

De Audi Q6 e-tron is de eerste Audi die gebouwd wordt op het PPE-platform (Premium Platform Electric). Het samen met Porsche ontwikkelde platform zorgt voor uitgebalanceerde proporties, met een lange wielbasis en korte overhangen die het dynamische uiterlijk van Audi's Q-modellen kenmerken. 

Een mix van zachte vormen en scherpe lijnen geven de SUV een dynamische uitstraling. Voor een optimale balans in het design en voor nog meer grip en rijdynamiek zijn de achterbanden breder dan die aan de voorzijde. Achterin is er genoeg beenruimte, vanwege de lange wielbasis van 2,90 meter. De Q6 e-tron biedt voldoende ruimte aan vijf inzittenden en hun bagage. 

Audi Q6 e-tron op voorraad

Innovatieve lichttechnologie

Eén van de blikvangers van het nieuwe model is de intelligente lichttechnologie waarmee design, functionaliteit en veiligheid die je van Audi gewend bent naar een hoger niveau worden getild. 

Een speciale softwaremodule in één van de vijf computers van de Q6 e-tron maakt de unieke lichtsignatuur mogelijk. De digitale OLED achterlichten genereren elke tien milliseconden een nieuw beeld met behulp van een speciaal ontwikkeld algoritme. Deze actieve digitale lichtsignatuur maakt de exterieurverlichting van de Q6 e-tron levendiger en intelligenter dan ooit tevoren. Aan de voorkant wordt de actieve digitale lichtsignatuur gecreëerd door de interactie van het algoritme met twaalf segmenten. Achter worden alle digitale OLED-segmenten gebruikt. 

Digital Stage

Een nieuw tijdperk wordt ingeluid met het infotainmentsysteem van de Audi Q6 e-tron. De belangrijkste kenmerken in het interieur zijn de MMI panoramadisplay en het MMI passagiersdisplay. Ze zijn samengesteld uit de 11,9 inch Audi virtual cockpit plus en het 14,5 inch MMI-middenscherm. In combinatie met het 10,9 inch MMI-scherm voor de bijrijder zijn onder meer navigatie en entertainment van elkaar te onderscheiden. 

audiq6e-tron40

Een nieuwe visie

Audi heeft met het ontwerpen van het interieur van de Audi Q6 e-tron goed geluisterd naar de wensen en eisen van klanten. Het nieuwe design van de componenten boven- en onderin het interieur draagt bij aan de ruimtebeleving. Alles is van ongekende kwaliteit gemaakt. Het interieur draagt bij aan duurzaamheid. Veel onderdelen bestaan tenminste voor een deel uit gerecyclede materialen. Bijvoorbeeld de hemelbekleding en stoelbekleding. 

Breng de ambiance in het interieur naar een hoger niveau met het lichtpakket plus. Een breed kleurenspectrum ondersteunt de bestuurder met makkelijk te begrijpen effecten, bijvoorbeeld tijdens afremmen of het inslaan van een zijweg. Naast functionaliteit is het ook nog eens heel fraai om te zien. 

Klaar voor elk gebruik

Je hoeft de laadkabel niet meer in de kofferbak op te bergen. Onder de voorklep zit een grote frunk met een inhoud van 64 liter. Perfect dus om je laadkabel in te doen. De achterbank is 40 : 20 : 40 gedeeld neerklapbaar. Met alle rugleuningen plat groeit het bagagevolume van 526 naar 1.529 liter. 

Uitvoeringen

De Audi Q6 e-tron is te bestellen als performance-uitvoering met achterwielaandrijving of als quattro met vierwielaandrijving. De Q6 e-tron performance Edition rijd je vanaf € 71.950 en de quattro Edition vanaf € 77.950.

Bang & Olufsen sound system

Het Premium Sound System van Bang & Olufsen met 3D sound, 22 speakers en een vermogen van 830 W is optioneel op de Q6 e-tron. Waan jezelf in een oase van dynamisch geluid. De bass-speakers hebben een speciaal ontwikkelde behuizing die het doorgeven van vibraties beperkt. Ook zijn er speakers in de hoofdsteunen geïntrigeerd, kan het sound system 'sound zones' creëren. 

audiq6e-tron41

Geschikt voor lange ritten

Door de grote actieradius die de Audi Q6 e-tron zijn lange reizen geen probleem. Onderweg wordt je doordacht ondersteund door de e-tron-routeplanner, die het berekenen van laadstops, het preconditioneren van de accu (om nog sneller te laden) en veel andere zaken voor zijn rekening neemt. Dankzij het recuperatiesysteem wint de auto tijdens het uitrollen en afremmen stroom terug. Dit werkt al zodra je het rijpedaal loslaat. 

Snelladen is mogelijk met maximaal 270 kW. Dan is in circa tien minuten een WLTP-actieradius van tot wel 255 kilometer bij te laden. Je laadt de accu bij van 10 naar 80% binnen 21 minuten. 

Audi acties

Bekijk de lopende acties

Audi Excellente Deals - afbeelding
Audi Excellente Deals

Private lease de Audi A1 vanaf € 427 p/m, kosteloze upgrade naar S tronic op de Q2 en tot € 15.500 voordeel op S edition Competition modellen. Bekijk de deals.

Audi Q4 e-tron hero mobiel
Audi Q4 45 e-tron quattro

Tijdelijk is de Audi Q4 45 e-tron quattro éxtra aantrekkelijk. Je rijdt deze luxe elektrische SUV al vanaf € 49.990. Standaard rijk uitgerust en een actieradius van 525 km.

Audi nieuws

Altijd op de hoogte van het laatste Audi nieuws.

Elektrisch rijden Audi
10 tips over elektrisch rijden

Wie elektrisch rijdt, zal het wel eens meegemaakt hebben: twijfel over of u uw eindbestemming haalt op de accu. Met deze tips kunt u de actieradius van uw auto flink vergroten.

03-09-2021-desktop
Audi grandsphere definieert first class limousine

Op de IAA München 2021 presenteert Audi de grandsphere concept car. Deze 5,35 meter lange limousine biedt de ‘first class’ luxe van een privéjet en combineert die met een unieke interieurervaring.

Audi RS 3
Recordbreker op de Nürburgring: de nieuwe Audi RS 3

De nieuwe Audi RS 3 is met een tijd van 7:40,748 minuten, de snelste auto ooit op de Nürburgring Nordschleife in de compacte klasse. 

22-09-2021-mobiel
Audi en autosportheld Ken Block slaan handen ineen

De twee autosport-iconen hebben een samenwerking gesloten voor een aantal exclusieve, gezamenlijke projecten op het gebied van elektromobiliteit.