Android auto

4 mei 2021

Android Auto nu ook beschikbaar in Nederland

Google heeft Android Auto officieel beschikbaar gesteld in Nederland. iPhone gebruikers konden al jaren gebruik maken van de handige optie waarmee u met het mediascherm van de auto de apps op uw iPhone kunt bedienen. Mensen met een Android smartphone kunnen nu ook gebruik maken van WeConnect.

Wanneer u een smartphone heeft met Android 10 of hoger kunt u direct uw smartphone koppelen aan uw Volkswagen via USB of Bluetooth. Wanneer u een oudere Android versie heeft, 9 of lager, dient u eerst de app Android Auto te downloaden. Smartphones met een Android versie die lager is dan Android 6.0 kunnen geen gebruik maken van Android Auto. Lees hier hoe u controleert welke Android versie u heeft.

Wat is Android Auto?

Met Android Auto kunt u uw smartphone verbinden met uw Volkswagen. Het mediascherm wordt dan een verlengde van uw smartphone. Met het mediascherm kunt u dan een selectie van apps van uw smartphone bedienen. Denk hierbij aan Google Maps, Spotify en WhatsApp.

Android Auto draadloos of met USB-kabel

In de Volkswagens met het nieuwste infotainmentsysteem kunt u Android Auto bijna altijd gebruiken zonder deze eerst te koppelen met een snoer. Android Auto wordt dan gekoppeld door middel van bluetooth. De andere optie is dat de koppeling wordt gemaakt door middel van een kabel. Wanneer u uw smartphone met behulp van een USB-kabel koppelt aan uw auto, wordt Android Auto direct geactiveerd.

Of uw Volkswagen is uitgerust met een draadloze of bekabelde koppeling is dus afhankelijk van de generatie van uw infotainmentsysteem en of deze extra optie van draadloos koppelen is mee besteld.

Heeft mijn auto Android Auto?

Niet alle auto’s zijn uitgerust met de mogelijkheid tot Android Auto. Uw Volkswagen moet daarvoor uitgerust zijn met de optie WeConnect. Sinds 2015 is deze optie leverbaar op bijna alle modellen. Als uw auto géén mediascherm heeft, weet u in ieder geval zeker dat u ook geen Android Auto kunt gebruiken. Want op dit mediascherm bedient u namelijk de apps van uw smartphone.

Android Auto achteraf inbouwen

Heeft uw Volkswagen geen mogelijkheid tot Android Auto? In veel gevallen kunnen we het achteraf inbouwen voor u.

Wij kunnen binnen 5 minuten voor u uitzoeken of we in uw auto Android Auto kunnen inbouwen. En dan hoort u natuurlijk ook gelijk wat het kost. Neem gerust contact met ons op.