Header

3 augustus 2022

De Waal Autogroep ook de komende twee jaar ‘Erkend Duurzaam’

Ook in het jaar 2022 is De Waal Autogroep officieel gecertificeerd als een ‘Erkend Duurzaam’ autobedrijf. Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) reikte het certificaat uit en is het bewijs dat De Waal in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen doorvoert.

Walter de Bruin, directeur van De Waal Autogroep, legt uit wat dat in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf betekent: “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

Het IvDM weegt de omgang met medewerkers ook mee. De Waal Autogroep heeft aandacht voor het welzijn van hen door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden.

Duurzame mobiliteit bij De Waal

Bij MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) draait het bij een autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van De Waal staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Volkswagen, Audi, SEAT en Škoda. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Wij informeren onze klanten over duurzame en schone mobiliteitsoplossingen. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen. En bijvoorbeeld leasefietsen en auto delen behoort ook tot de mogelijkheden.”

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.