Online verkoop De Waal

3 december 2020

NIEUW | Online autoverkoop bij De Waal

Online uw volgende auto kopen? Sinds kort kan dat bij De Waal Autogroep. Bij alle occasions staat een bestelknop en op een veilige en gemakkelijke manier kunnen geïnteresseerden hun nieuwe auto volledig online bestellen. Inclusief een veilige betaalomgeving, eventueel de inruilwaarde van de huidige auto verwerkt en aflevering aan huis.

ACTIE | Tot en met 31 december krijgt u een gratis afleverpakket én € 500 extra inruilpremie. Dat betekent dus € 1.395 voordeel!

Rini Ton, marketing manager bij De Waal, is erg blij met deze stap: “Anno 2020 bestellen we álles online. Van cadeautjes voor de feestdagen, tot kleding en onze boodschappen aan toe. Waarom zouden we auto’s dan ook niet online kopen?”

Er is een wereldwijde trend in de automotive branche waarbij steeds meer aanbieders hun auto’s online te koop aanbieden. “Onze website is onze online showroom. Een héél belangrijk visitekaartje waar we ontzettend veel bezoekers krijgen. En als die bezoekers er dan toch zijn, waarom bieden we hen dan niet de mogelijkheid om de auto direct online te kopen?,” vertelt Rini.

Veiligheid en gemak voorop

Aan alles is gedacht. Het doel is om het zo veilig en gemakkelijk mogelijk te maken voor de klant: “Samen met de webbouwer hebben we deze mooie innovatie ontwikkeld. Het inruilen van de huidige auto is zelfs mogelijk. En we willen alles veilig laten verlopen, natuurlijk vooral die laatste stap: de betaling.” Rini legt uit dat de betaling voldaan wordt in een beveiligde omgeving met behulp van iDeal of creditcard. “We willen de klanten zekerheid bieden. Daarom komt het geld op een tussenrekening te staan waar wij als De Waal niet bij kunnen. Pas als de klant aangeeft dat hij helemaal tevreden is en de auto naar wens is afgeleverd, ontvangen wij ons geld.”

14 dagen bedenktijd

Net zoals bij iedere online aankoop krijgen klanten 14 dagen bedenktijd. Dus als de klant in die periode toch niet tevreden is over zijn occasion kan hij de auto terugbrengen. “En dit kost dus echt niks extra. De klant krijgt 100% zijn geld terug als de auto in dezelfde staat wordt ingeleverd,” ligt Rini toe.

De nieuwe manier van auto’s kopen

Sales Manager Geert van Beers vindt dit ook een mooie stap die helemaal past bij deze tijd. “Als dit niet maximaal de klant ontzorgen is…! Hij bestelt makkelijk via internet en de auto wordt voor de deur afgeleverd, te naam gesteld en wel.”

Hij denkt dat dit het een begin is van ‘de nieuwe manier van auto’s kopen’. “Je merkt nu al dat steeds meer mensen hun auto kopen via de telefoon, zowel nieuw als occasions. Tegenwoordig kan álles op afstand. Als verkoopadviseur hebben wij een heel belangrijke taak om de klanten goed te informeren: voor, tijdens en na de aflevering. Je wilt voorkomen dat zij nog met vragen zitten als de jong gebruikte auto al op de oprit staat. En natuurlijk houd je altijd nog dat mensen hun nieuwe auto willen zien, voelen en testen. Maar die mogelijkheid verdwijnt ook niet zomaar.”

Overweegt u de aanschaf van een occasion? Misschien kunt u ook de stap met ons nemen om deze online te bestellen!