Accessoires

3 januari 2022

Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) is weer beschikbaar

Sinds 2020 is het voor particulieren mogelijk om subsidie aan te vragen voor elektrische personenauto's. Zowel in 2020 als 2021 is het jaarbudget vroegtijdig opgemaakt. Vanaf 3 januari 2022 is de subsidiepot weer aangevuld en is het aanvragen van de SEPP weer mogelijk. Het totale jaarbudget staat aankomend jaar op maar liefst € 91,4 miljoen. Een aanvraag voor deze subsidie kunt u doen via de website van Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Verhoogd subsidiebudget

Het subsidiebudget van € 91,4 miljoen wordt verdeeld over nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's. Zo is de subsidiepot voor nieuwe auto's gevuld met € 71 miljoen en voor gebruikte auto's € 21,4 miljoen. Beide bedragen zijn overigens flink verhoogd ten opzichte van voorgaande jaren. Het verhoogde subsidiebudget is mede oorzaak van het nieuwe regeerakkoord waarin duurzaamheid een grote rol heeft gekregen. Hiermee probeert de overheid elektrisch rijden bereikbaarder te maken voor een meer mensen.

Hoewel het totale budget is verhoogd, is het bedrag per subsidie wel verlaagd voor nieuwe auto's. Voorheen ontving men € 4.000 subsidie voor een elektrische auto, maar dat is in 2022 verlaagd naar € 3.350. Voor gebruikte elektrische auto's blijft er € 2.000 beschikbaar.

SEAT Mii electric
ŠKODA ENYAQ iV

Voorwaarden SEPP

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer;
  • De cataloguswaarde (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000;
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto;
  • Voor een nieuwe elektrische auto geldt de voorwaarden dat de auto niet eerder dan 1 januari 2022 op uw naam.

Voor nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's gelden verschillende aanvullende voorwaarden. Deze kunt u verder lezen op rvo.nl.

Private lease ENYAQ of ID.3

De Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren is ook mogelijk wanneer u wilt private leasen. De subsidie wordt dan aan de berijder uitgekeerd over de looptijd van het leasecontract. Zo bespaart u bij een looptijd van 48 maanden maandelijks € 70. De Waal Autogroep heeft scherpe aanbiedingen voor de ŠKODA ENYAQ iV en Volkswagen ID.3. De elektrische SUV van ŠKODA is verkrijgbaar vanaf € 549 per maand (excl. SEPP). Voor de populaire ID.3 geldt het private leasetarief van € 509 per maand (excl. SEPP). Met de subsidie rijdt u voor minder dan € 500 per maand in een volledig elektrische auto.

LED-koplampen ID.3

Elektrische auto uit voorraad

Heeft u interesse om komende periode een elektrische auto te rijden en wilt u binnenkort al wegrijden? Neem dan een kijkje in onze voorraad. Hier vindt u een groot aantal nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's. Mocht uw droomauto er nog niet tussen zitten, komen wij graag met u in contact om samen de zoektocht te starten.