Accessoires

1 december 2022

Subsidie Elektrische Personenauto's Particulieren (SEPP) is weer beschikbaar

Sinds 2020 is het voor particulieren mogelijk om subsidie aan te vragen voor elektrische personenauto's. Dat is succesvol gebleken, want de afgelopen drie jaar is het jaarbudget vroegtijdig opgemaakt. Vanaf 10 januari 2023 is de subsidiepot weer aangevuld en is het aanvragen van de SEPP weer mogelijk. Het totale jaarbudget staat aankomend jaar op maar liefst € 109,4 miljoen. Een aanvraag voor deze subsidie kunt u doen via de website van Rijksoverheid voor Ondernemend Nederland.

Verhoogd subsidiebudget

Het subsidiebudget van € 109,4 miljoen wordt verdeeld over nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's. Zo is de subsidiepot voor nieuwe auto's gevuld met € 67 miljoen en voor gebruikte auto's € 32,4 miljoen. Het subsidiebudget voor de gebruikte elektrische auto is sterk verhoogd. Het verhoogde subsidiebudget is mede oorzaak van het regeerakkoord waarin duurzaamheid een grote rol heeft gekregen. Hiermee probeert de overheid elektrisch rijden bereikbaarder te maken voor een meer mensen.

Hoewel het totale budget is verhoogd, is het bedrag per subsidie wel verlaagd voor nieuwe auto's. Voorheen ontving men € 3.350 subsidie voor een nieuwe elektrische auto, maar dat is in 2023 verlaagd naar € 2.950. Voor gebruikte elektrische auto's blijft er € 2.000 beschikbaar.

SEAT Mii electric
Škoda ENYAQ iV

Voorwaarden SEPP

Om in aanmerking te komen voor deze subsidieregeling zijn de volgende voorwaarden van toepassing: 

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minimaal 120 kilometer;
  • De cataloguswaarde (oorspronkelijke nieuwprijs) zoals geregistreerd in het kentekenregister (RDW) is niet lager dan € 12.000 en niet hoger dan € 45.000;
  • De auto is als elektrische personenauto geproduceerd en mag niet zijn omgebouwd tot elektrische auto;
  • Voor een nieuwe elektrische auto geldt de voorwaarden dat de auto niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam.

Voor nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's gelden verschillende aanvullende voorwaarden. Deze kunt u verder lezen op rvo.nl.

Elektrische auto's op voorraad

Heeft u interesse om komende periode een elektrische auto te rijden en wilt u binnenkort al wegrijden? Neem dan een kijkje in onze voorraad. Hier vindt u een groot aantal nieuwe en jong gebruikte elektrische auto's. Mocht uw droomauto er nog niet tussen zitten, komen wij graag met u in contact om samen de zoektocht te starten.