Gilde krijgt Volkswagen e-up 2560x900

2 december 2021

't Gilde krijgt elektrische Volkswagen e-up!

Gorinchem – De Waal Autogroep heeft donderdag 2 december jl. een mooie, witte Volkswagen e-up! afgeleverd aan ’t Gilde Vakcollege in Gorinchem. Deze elektrische auto is speciaal voor de leerlingen van Autotechniek. Elektrisch rijden gaat in de toekomst een steeds belangrijkere rol spelen en dus is het cruciaal dat de kennis over elektrisch rijden nu al wordt onderwezen. 

Marc de Kort (Salesmanager De Waal Autogroep Gorinchem) overhandigde de sleutels aan Wim van Leerdam (docent Autotechniek). Met een lach van oor tot oor nam Wim deze sleutels in ontvangst. Ook Directeur Krijn Redert en Senior Teamleider Leo Dane waren hierbij aanwezig. 

Onderwijzen met elektrisch auto's

Docent Wim is volledig opgeleid via Innovam in Nieuwegein om de leerlingen te mogen onderwijzen met elektrische auto’s. Dat is essentieel, want het is niet mogelijk om zomaar met een schroevendraaier onder de motorkap aan de slag te gaan. Het grootste verschil is de aandrijftechniek, de rest van de auto blijft redelijk hetzelfde in vergelijking met een niet elektrische auto. De leerlingen van het VMBO, HAVO en MBO krijgen straks les met een speciaal ontwikkeld lespakket.

De Waal Autogroep investeert graag in de ontwikkeling van jonge technische vakmensen. Door een deel te sponsoren van de e-Up! kunnen de leerlingen meegaan met de nieuwste ontwikkelingen in deze branche. Op deze manier hopen wij dat ze een mooie carrière gaan starten bij De Waal. 

Gilde krijgt Volkswagen e-up 1700x956