Volkswagen Occasion Header

23 maart 2021

Tips voor een occasion, waar moet u echt op letten?

De populariteit van occasions is de laatste maanden onwijs gegroeid. Deze stijging komt mede door het coronavirus. Het openbaar vervoer is minder aantrekkelijk geworden en veel mensen kiezen daarom voor het kopen van een occasion. De groei in populariteit komt ook voort uit de betrouwbaarheid van de occasions ten opzichte van een paar jaar geleden en de scherpere prijs van een occasion ten opzichte van een nieuwe auto. Al met al is een jong gebruikte auto een populaire keuze, maar waar moet je precies op letten bij het kopen van een occasion?

Oriëntatie op een occasion

De eerste stap bij het kopen van een jong gebruikte auto is de oriëntatie naar uw droomauto. De keuze voor de auto is grotendeels afhankelijk van uw budget. Daarnaast houdt u er natuurlijk ook rekening mee aan welke wensen en eisen uw volgende auto moet voldoen. Denk hierbij aan de grootte van de auto, op welke brandstof de auto rijdt of de keuze voor een automaat of handgeschakeld. Door hierin keuzes te maken, wordt de zoektocht naar de gewenste occasion een stuk eenvoudiger.

Boek een proefrit

Eindelijk! U heeft uw jong gebruikte auto naar uw wens gevonden. Vraag altijd een proefrit aan. Zo heeft u de mogelijkheid om zelf de auto van dichtbij te bekijken en te controleren of de auto daadwerkelijk aan uw wensen voldoet. Door een proefrit te maken, ervaart u direct het comfort en wegligging van de auto.

Sluit de verkoop

Heeft u na een proefrit nog steeds een goed gevoel bij de auto? Dan kunt u in samenspraak met de verkoper overgaan tot de aanschaf van de occasion. In de meeste gevallen gaat het om koop, maar leasen of financieren behoort ook tot de opties. Vraag naar de mogelijkheden bij de verkoper.

Wilt u uw huidige auto inruilen? Ook dat is vaak mogelijk. Laat tijdens uw proefrit uw huidige auto taxeren. Het bedrag wat u krijgt voor uw huidige auto wordt afgehouden van de verkoopprijs van de occasion.

Occasions bij De Waal Autogroep

Bent u op zoek naar een jong gebruikte auto? De Waal Autogroep helpt u graag verder in deze zoektocht. Ga naar onze (virtuele) showroom en bekijk onze voorraad aan occasions. Hier bieden wij honderden auto’s uit voorraad waarbij u eenvoudig een proefrit kunt plannen of een inruilvoorstel kunt aanvragen. Van een SEAT Mii tot en met Volkswagen Arteon, De Waal Autogroep heeft voor ieder wat wils.