ibizafranniversary hero mobiel

10 mei 2024

SEAT viert 40e verjaardag Ibiza met bijzondere verjaardagseditie

SEAT viert dit jaar de veertigste verjaardag van de Ibiza, het meest iconische en succesvolle model in de historie van het Spaanse merk. Vier decennia geleden markeerde de Ibiza – vernoemd naar het gelijknamige eiland in de Middellandse Zee – de ommekeer voor het merk SEAT en de start van een prachtig succesverhaal. Vijf generaties en ruim 6 miljoen verkochte Ibiza’s verder vraagt dat uiteraard om een feestje. En dat wordt uitbundig gevierd met de exclusieve Ibiza FR Anniversary.

De eerste-generatie Ibiza was het eerste model dat destijds door SEAT zelf werd ontwikkeld. Voor het ontwerp riep SEAT naast zijn eigen expertise de hulp in van gerenommeerde namen als Giorgetto Giugiaro voor het exterieurdesign, Karmann voor de styling van het interieur en Porsche voor de aandrijflijn. Een combinatie die resulteerde in een auto die dé benchmark in het segment werd en de basis legde voor het succes van SEAT, als mondiaal opererend bedrijf.

“Het succes van de iconische Ibiza zorgde ervoor dat het model in sommige landen zelfs bekender was dan ons merk! Anno 2024 heeft SEAT het beste productaanbod in zijn historie en is het sterker dan ooit”, aldus SEAT’s CEO Wayne Griffiths. “Zo groeide de verkoop van SEAT in 2023 met 24% tot 288.400 auto’s wereldwijd.”

Verjaardagscadeau

Om dat succes en de 40e verjaardag van de Ibiza in stijl te vieren, is er nu de Ibiza FR Anniversary, die zich onderscheidt met nieuwe features, kleuren, velgen en designaccenten. Qua looks is hij te herkennen aan zijn exclusieve (optionele) carrosseriekleur Graphene Grey en de standaard in Cosmo Grey gespoten 18 inch lichtmetalen velgen. Het jubileummodel is ook te bestellen in de reguliere Ibiza-kleuren. Een bijzonder en herkenbaar accent is bovendien de ‘Anniversary Limited Edition’ inscriptie op de B-stijl, dat verwijst naar de beperkte oplage van 100 stuks waarin de Ibiza FR Anniversary in Nederland leverbaar is.

Kuipstoelen

Van binnen is de Ibiza FR Anniversary uitgerust met exclusieve kuipstoelen met Le Mans-bekleding voor extra sportiviteit en comfort, en een nieuwe, matte Dark Aluminium afwerking voor de portieren en console. Ook hier is op de aluminium instaplijsten een gelaserde ‘Anniversary Limited Edition’ inscriptie te vinden.

De SEAT Ibiza FR Anniversary wordt geleverd met de pittige, 85 kW/115 pk sterke 1.0 EcoTSI turbo-benzinemotor (exclusief voor deze uitvoering), die is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hij is inmiddels te bestellen bij De Waal Autogroep, vanaf € 28.990*. En om het feest goed te vieren, betekent dat een extra cadeautje van maar liefst € 3.500 in meeruitrusting en prijs ten opzichte van een reguliere Ibiza FR.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW, BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage, legeskosten en eventuele beheerbijdrage. Zie voor verkoopinformatie SEAT.nl.

Bekijk onze voorraad SEAT Ibiza's