SEAT Leon Sportstourer

10 mei 2021

Uitbreiding motorenaanbod voor de SEAT Leon Sportstourer

SEAT breidt het motorengamma voor de ruime Leon Sportstourer verder uit. Nieuw in de line-up zijn de 1.0 TSI, en de 1.0 eTSI met efficiënte mild-hybrid technologie én automatische DSG-transmissie. Aan de basis van het dieselaanbod staat nu de 85 kW/115 pk sterke 2.0 TDI.

De Leon Sportstourer was al leverbaar met een 66 kW/90 pk sterke 1.0 TSI benzinemotor. Nu komt daar een versie met 81 kW / 110 pk bij. Deze 1.0 TSI wordt standaard geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak. Met deze aandrijflijn is de Leon goed voor sterke prestaties in combinatie met gemiddelde verbruikscijfers die variëren van 5,5 tot 5,6 l/100 km**.

Ook de 1.0 eTSI (81 kW/110 pk) is nieuw in het gamma. De ‘e’ staat daarbij voor mild- hybrid technologie. De 1.0 eTSI maakt namelijk gebruik van een 48V elektrisch systeem, een riem-aangedreven dynamo, een lithium-ion-accu én de comfortabele automatische zeventraps DSG-transmissie. Dit slimme aandrijfsysteem wint de energie die vrijkomt bij het afremmen gedeeltelijk terug. Mede daardoor is ‘zeilen’ mogelijk: als de bestuurder het gas loslaat, schakelt de verbrandingsmotor uit en rijdt de Leon Sportstourer zonder brandstof te verbruiken. De mild-hybrid technologie is zelfs een comfortfactor: het draagt ook bij aan snelle en soepele herstarts van het start/stop-systeem

Het dieselgamma wordt uitgebreid met de 2.0 TDI met 85 kW/115. Deze motor wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak.

Kies voor stijl en sportiviteit

De nieuwe Leon Sportstourer 1.0 TSI en 1.0 eTSI zijn er om te beginnen in de Style-uitvoering, die focust op een rijke uitrusting. Daarnaast zijn er de FR-modellen, die met hun styling én uitrusting extra sportiviteit uitstralen. Tegen een geringe en dus bijtellingsvriendelijke meerprijs krijgen nu ook de Leon Style en FR Sportstourer de Business Intense-upgrade. Daarbij inbegrepen zijn onder meer de Virtual Cockpit, het navigatie- en mediasysteem met 10 inch (25,4 cm) touchscreen in kleur, SEAT CONNECT Online infotainment en de automatische inparkeerhulp. Specifieke Business Intense-details voor de FR zijn Full LED-verlichting, dodehoeksensor en uitstapwaarschuwing. De nieuwe Leon Sportstourer 2.0 TDI 85 kW/115 pk is er uitsluitend in Style Business Intense-uitvoering.

Een greep uit de prijslijst:

  • Leon Sportstourer 1.0 TSI Style: € 30.250* (meerprijs Business Intense: € 250)
  • Leon Sportstourer 1.0 eTSI Style: € 32.800* (meerprijs Business Intense: € 250)
  • Leon Sportstourer 1.0 TSI FR: € 31.400* (meerprijs Business Intense: € 500)
  • Leon Sportstourer 1.0 eTSI FR: € 33.950* (meerprijs Business Intense: € 500)
  • Leon Sportstourer 2.0 TDI Style Business Intense: € 34.350*

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie seat.nl

** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.