SEAT Ibiza FR

30 juli 2020

Vijf redenen om te kiezen voor de SEAT Ibiza FR

De SEAT Ibiza is wellicht het meest iconische model van het Spaanse automerk. In 2017 werd al de vijfde generatie van de sportieve hatchback onthuld en drie jaar later is de Ibiza nog steeds één van de meest gewilde modellen. Bent u op zoek naar een nieuwe auto? Wij geven u alvast vijf redenen waarom u voor de SEAT Ibiza FR moet kiezen.

1. Nieuwste technologieën

Bij de introductie van de nieuwste generatie werd bekendgemaakt dat vooral de technologie in de Ibiza een reuze stap vooruit maakte. In één klap was de Ibiza daarmee één van de meest ontwikkelde auto’s in zijn segment. Het instapmodel van de Ibiza is al uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals Front Assist en City Emergency Braking, maar de FR-uitvoering kent nog méér functionaliteiten. Om u zo comfortabel mogelijk op weg te sturen heeft de Ibiza FR ook Cruise Control en vermoeidheidsherkenning.

Een van de eyecatchers in de Ibiza is het Media System Colour met 6,5″ touchscreen. In de SEAT Ibiza FR wordt het Media System geleverd met Full Link smartphone integratie. Daarmee kunt u via Apple CarPlay of Android Auto op een slimmere en veiligere manier uw smartphone gebruiken. Wilt u weten hoe Apple CarPlay werkt? Onze collega Sharona legt het kort aan u uit.

SEAT Ibiza FR
2. Uitgesproken Spaans design

We zijn het inmiddels gewend van de Spaanse autofabrikant. Of het nu om de nieuwe Leon, Arona of in dit geval de Ibiza gaat, SEAT zorgt altijd wel voor een uitgesproken en eigenzinnig design. De prachtige rondingen aan de voor- en achterkant in combinatie met de strakke lijnen over de lengte van de auto zorgen ervoor dat de Ibiza ruimer, breder en daardoor ook sportiever oogt dan voorheen. De vijfde generatie van de Ibiza oogt niet alleen ruimer en breder, maar dat is hij ook! Het exterieur is in de breedte met bijna 10 cm gegroeid en ook de inhoud van de bagageruimte is verhoogd met 60 liter. Als laatste heeft SEAT ook het interieur aangepast zodat zowel de bestuurder als eventuele bijrijders van meer beenruimte kunnen genieten. Wie nog dacht dat de Ibiza een kleine auto is, heeft het helemaal mis.

3. Extra sportief

De Ibiza is volgens velen een lust voor het oog, maar de FR-uitvoering laat het bloed nog sneller door het lichaam stromen. De sportieve looks vindt u vooral terug in het interieur door de sportstoelen, LED-interieur verlichting en lederen stuurwiel. Het exterieur krijgt bij de Ibiza FR ook een kleine upgrade. Het sportonderstel is met 15mm verlaagd en wordt voorzien van 17″ lichtmetalen Dynamic velgen en grille met chromen omlijsting. Zoals bekend bij SEAT wordt het design afgewerkt met het herkenbare FR-logo in de grille.

4. Zuinige motorisering

De SEAT Ibiza FR wordt geleverd met een zuinige en krachtige 1.0 (Eco)TSI motoren met 70kW/95pk. Hoewel de motorinhoud van een TSI-benzinemotor kleiner is dan bijvoorbeeld een MPI, is hij door directe inspuiting een stuk krachtiger en efficiënter. Zo wordt maximale kracht bereikt met minimaal verbruik. Gemiddeld verbruikt u 4,7 liter per 100 kilometer. Dit is natuurlijk afhankelijk van uw rijstijl en rij-omgeving.

5. Nú extra voordelig

Als u na de bovenstaande punten nog steeds twijfelt, willen wij meegeven dat u de SEAT Ibiza FR op dit moment éxtra voordelig kunt private leasen. Voor een vast maandbedrag van € 299 per maand rijdt u in deze sportieveling. Dat is € 45 per maand aan voordeel, waarmee u over een periode van 60 maanden maar liefst € 2.700 bespaart. Wilt u een luxere uitvoering van de SEAT Ibiza FR? Dat kan! Voor een meerprijs is de Ibiza FR is eenvoudig uit te breiden met o.a. metallic lak, DSG automaat of Virtual Cockpit. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag één van onze verkoopadviseurs naar meer informatie of vraag direct uw offerte aan!