Skoda_MySkodaApp_hero_mobiel

30 juni 2023

Met de nieuwe MyŠkoda-app haal jij nog meer uit je auto

Is het je al opgevallen dat Škoda een nieuwe huisstijl heeft? Zo is het design van de website vernieuwd. Dan mag de MyŠkoda-app niet achterblijven. Daar komt bij dat de app nog meer mogelijkheden biedt die jou helpen om alles uit je Škoda te halen.

De nieuwe MyŠkoda-app is voor nu alleen beschikbaar voor rijders van een Škoda Enyaq iV en Škoda Enyaq Coupé iV, maar later ook voor de nieuwere benzinemodellen zoals de Škoda Octavia Combi. De app is volledig in de nieuwste huisstijl uitgevoerd en heeft zelfs een internationale designprijs gewonnen, de Red Dot Design Award. De app ziet er dus hartstikke goed uit, maar wat is er verder nieuw?

Vanuit je luie stoel

Nieuw is dat je vanuit je luie stoel in de app de route van je volgende rit bepaalt en deze vervolgens naar het navigatiesysteem van je Enyaq iV stuurt, inclusief eventuele geplande laadsessies. De app geeft aan hoeveel capaciteit de accu nog heeft op het moment dat je op de bestemming aankomt. En als dit je voorkeur heeft, kun je de route ook naar Google Maps of de gratis navigatieapplicatie Waze op je smartphone te sturen. Deze koppel je vervolgens aan het multimediasysteem van je auto.

Verder kun je voortaan meerdere laadplekken invoeren door de locatie toe te voegen op het moment dat je er staat, bijvoorbeeld je thuislocatie. Hierna kun je per locatie bepaalde instellingen vastleggen, zoals laden tot een bepaald percentage of vanaf een bepaald tijdstip. Zodra je weer op diezelfde locatie staat, vind je de ingestelde opties terug in de app.

Servicepakketten die je reis aangenamer maken

Wat je ook in de nieuwe app terugvindt, zijn de verschillende servicepakketten die het gebruik van je Enyaq iV nog aangenamer maken. Die kun je vanuit de app aanschaffen of verlengen. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van je wagenstatus of je parkeerpositie (onderdeel van Care Connect), online routeberekening, voice control, kaartupdates en reisdoel importeren (alle onderdeel van Online Infotainment). Ook Simply Clever: je kunt een back-up maken van je voorkeuren en instellingen en die vervolgens meenemen naar je volgende Škoda. Dan hoef je niet opnieuw te beginnen. 

In één oogopslag

De homepage van de nieuwe MyŠkoda-app is heel overzichtelijk. In één oogopslag zie je het bereik van de accu en of je Enyaq iV aan het laden is of niet. Je kunt op afstand een laadsessie starten of stoppen en de climate control aan het werk zetten zodat je bij warm weer in een heerlijk koele auto stapt. En natuurlijk kun je de status van je auto bekijken. Is de bandenspanning bijvoorbeeld nog oké? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Nu te downloaden

De nieuwe MyŠkoda-app is nu te downloaden voor iPhone-modellen via de App Store en voor Android-modellen via Google Play. Heb je een Enyaq iV en gebruik je de vorige app? Dan ontvang je een melding dat de app vervangen wordt voor een gloednieuwe app (het is geen update). Je hoeft dan alleen eenmalig in te loggen, opnieuw activeren is niet nodig.