skoda_enyaq_bestverkocht_header

19 januari 2022

ŠKODA scoort historisch hoog marktaandeel in Nederland

ŠKODA heeft in het afgelopen jaar wereldwijd 878.200 auto's afgeleverd. Dat is lager dan gepland, maar gezien de uitdagende omstandigheden van afgelopen jaar is het alsnog een groot succes. De ŠKODA ENYAQ iV kent, als eerste elektrische SUV van Tsjechische merk, een droomstart in 2021. Het is de bestverkochte EV van Nederland en zijn er 45.000 exemplaren wereldwijd afgeleverd.

Groeiende verkoopvolume van ŠKODA's

In andere Europese landen is het aantal verkopen en marktaandeel flink gestegen. Het verkoopvolume van Noorwegen steeg het hardste van alle Europese landen met maar liefst 36,9%, gevolgd door Ierland (21,8%) en Spanje (17%). Wereldwijd spant India de kroon qua groei. Het land in Azië kende een groei in verkoopvolume van 108,9%. Dat heeft mede te maken met de komt van de ŠKODA KUSHAQ op de Indiase markt. De top drie meest verkochte modellen van 2021 bestaan uit: OCTAVIA (200.800 exemplaren), de KAMIQ (120.700) en de KAROQ (119.200).

ENYAQ iV bestverkochte EV van Nederland

Naast de sterke prestatie van Noorwegen, Ierland en Spanje doet ŠKODA het ook heel goed in Nederland. Het Tsjechische merk groeide in Nederland met 22,4%, terwijl de gehele automarkt in 2021 met 9,2% daalde. Door de stijging in verkopen kent ŠKODA een historisch hoog marktaandeel van 6,3%. Het behoort daarmee tot de vijf grootste merken in Nederland.

Het succes van ŠKODA is mede te danken aan de interesse en verkopen van de ENYAQ iV. De volledig elektrische SUV is de bestverkochte EV van Nederland en behoort tot de top vijf van meest succesvolle auto's overall. 

Uitbreiding elektrische gamma

Het succes van de ENYAQ iV krijgt binnenkort vervolg, want eind januari introduceert ŠKODA de gloednieuwe ENYAQ COUPÉ iV. De SUV-COUPÉ wordt gezien als één van de meest aerodynamische modellen, wat ten goede komt van de actieradius van het accupakket. Het wordt het begin van een uitdagend jaar voor ŠKODA.