Octavia RS iV Combi

19 januari 2021

Sportieve plug-in hybride: Škoda OCTAVIA RS iV Business nu te bestellen

Met de OCTAVIA RS iV Business krijgt de efficiency van plug-in hybridetechnologie een extra krachtige en sportieve dimensie. Dankzij een 180 kW/245 pk sterke aandrijflijn leveren deze OCTAVIA en OCTAVIA COMBI hoge prestaties. Daarbij zijn de verbruikscijfers zeer gunstig én de sportief uitgevoerde modellen kunnen zo’n 60 kilometer** volledig elektrisch aangedreven rijden.

De OCTAVIA en OCTAVIA COMBI waren er al met een 150 kW/204 pk sterke plug-in hybride aandrijflijn. De nieuwe RS iV Business gaat een sportieve stap verder. In deze modellen werken een direct ingespoten turbo-benzinemotor, een automatische DSG-transmissie, een elektromotor en een 13 kWh accu samen. Het systeemvermogen van 180 kW/245 pk en het maximumkoppel van 250 Nm (tussen 1.550 en 3.500 tpm) vertalen zich in sportieve prestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/u in 7,3 seconden en een topsnelheid van 225 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik volgens de WLTP-norm bedraagt voor de HATCHBACK 1,1 l/100 km (CO2: 25 g/km)*** en voor de COMBI 1,2 l/100 km (CO2: 27 g/km)***.

Ruime elektrische actieradius

De nieuwe OCTAVIA RS iV Business-modellen hebben een accupakket met een capaciteit van 13 kWh. Daarmee is het mogelijk om circa 60 kilometer** (WLTP) volledig elektrisch aangedreven te rijden. Dat betekent dat de meeste dagelijkse (woon-werk-) ritten emissievrij uitgevoerd kunnen worden.

Sportieve luxe

De OCTAVIA RS iV Business en OCTAVIA COMBI RS iV Business maken hun sportieve inslag direct duidelijk met onder meer zwarte 18 inch lichtmetalen velgen, stoere RS-bumpers, Full LED matrix koplampen, extra donker getinte ramen achter en een zwarte afwerking van grille en buitenspiegels. De achterspoiler is een extra blikvanger voor de HATCHBACK.

Voor maximaal rijplezier zijn een sportonderstel, progressieve stuurbekrachtiging en een sound generator ook standaard.

nterieur combineert de sportiviteit van RS en de luxe van een topmodel van Škoda. Blikvangers zijn de sportstoelen met RS-logo en rode stiksels, een met leer bekleed multifunctioneel RS-stuurwiel, LED-interieurverlichting, alcantara bekleding voor de portieren en het dashboard, carbon-afwerkingsaccenten, lichtmetalen pedalen en zwarte hemelbekleding. Natuurlijk zijn ook deze sportieve OCTAVIA’s heel praktisch: de voorruit is verwarmbaar, de achterbank is vanuit de bagageruimte neer te klappen en de COMBI heeft een automatische bagagerollo en dakreling (hoogglans zwart). Naast side airbags en gordijnairbags hebben de OCTAVIA RS iV Business-modellen ook een centrale airbag tussen de voorstoelen.

De nieuwe Škoda OCTAVIA RS iV Business-modellen zijn per 19 januari te bestellen. De HATCHBACK is leverbaar vanaf € 42.390*, de COMBI is er vanaf € 43.790*. De levering start in maart.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld, inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie skoda.nl.

** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.

*** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.