Laura Digital Assistant Skoda

12 februari 2021

Spraak Assistent Laura doet haar intrede in uw Škoda

Spraakbediening in de auto is zo’n uitvinding waar je al snel niet meer zonder kan. Gebruik je handen voor het rijden en laat Spraak Assistent Laura het werk doen.

Wat is het handig om een persoonlijke assistent te hebben. Spraak Assistent Laura mag dan geen koffie halen of je telefoon beantwoorden, ze kan wel andere handige dingen. Je naar het dichtstbijzijnde koffietentje navigeren, bijvoorbeeld. Of iemand uit je contactenlijst bellen. En dat allemaal zonder dat jij je blik van het verkeer, of je handen van het stuur hoeft te halen.

Wat kan Spraak Assistent Laura?

Spraak Assistent Laura is het spraakbedieningssysteem van Škoda. In plaats van zelf op knoppen te drukken en door menu’s te bladeren, vraag je Laura om dat voor je te doen. Praten tegen je auto kan even vreemd aanvoelen, maar het went snel. Vooral omdat het zo handig werkt.

Laura kan je contacten bellen of appen, muziek opzoeken en afspelen en naar adressen en nuttige plaatsen navigeren. Vraag haar bijvoorbeeld om de dichtstbijzijnde parkeergarage te vinden. Dat is handig als je in een vreemde stad rijdt, met verkeer zo druk dat je zelf geen tijd hebt om het navigatiesysteem in te stellen. Soms kom je handen tekort en is het makkelijk om Laura’s hulp in te roepen.

Hoe werkt Spraak Assistent Laura?

Zeg simpelweg “Oké Laura” om de digitale assistent te activeren. Ben je verlegen, gebruik dan de spraakbesturingsknop links op het stuur. Als Laura niet reageert, is ze misschien op vakantie of niet ingeschakeld. Zet haar op actief door het instellingenmenu te openen en naar ‘Spraakbediening’ te gaan.

Je kunt Spraak Assistent Laura van alles vragen, gewoon in spreektaal. Vraag haar om je partner te bellen, om je favoriete liedje af te spelen of om naar een bepaald adres te navigeren. Zodra de taak is volbracht, stopt de spraakbediening. Wil je het gesprek eerder afbreken, druk dan tweemaal op de knop van de spraakbesturing of zeg: “annuleren”.

Leverbare Škoda-modellen met Spraak Assistent Laura

Spraak Assistent Laura is beschikbaar voor de Škoda SCALAŠkoda KAMIQ en de vierde generatie Škoda OCTAVIA. In de OCTAVIA bedient Laura ook de klimaatregeling. Bestel je de elektrische Škoda ENYAQ iV met het optionele navigatiesysteem, dan kun je eveneens met Laura babbelen.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.