Skoda SUV

2 maart 2021

Twee miljoenste Škoda SUV rijdt de fabriek uit

De twee miljoenste sport utility vehicle (SUV) van Škoda rolde vandaag van de productielijn in de fabriek van Škoda AUTO in ‘hometown’ Mladá Boleslav. Het mijlpaal-exemplaar was tegelijkertijd ook de 250.000e Škoda KAMIQ. De verkoopcijfers van de autofabrikant in 2020 tonen aan hoe succesvol de huidige SUV’s van Škoda zijn. De KODIAQ, KAROQ en KAMIQ SUV’s zijn goed voor ongeveer 40 procent van de totale wereldwijde verkopen van Škoda.

Met de wereldpremière van de YETI in 2009 legde Škoda de basis voor zijn succes in het SUV-segment. Toen het model in 2017 uit productie ging, waren er 685.500 exemplaren van de populaire YETI geproduceerd. Škoda startte zijn SUV-modellenoffensief in datzelfde jaar en presenteerde niet één, maar direct twee modellen: de KODIAQ en KAROQ. Voorzien van de bekende en veelgeprezen Škoda-kwaliteiten – een strak design, een riant ruimte-aanbod en een grote hoeveelheid praktisch gebruiksgemak – bouwden beide SUV’s naadloos verder op het succes van de YETI. Tot dusver heeft de Tsjechische autofabrikant ongeveer 593.600 exemplaren van de KODIAQ en 454.800 KAROQ’s geproduceerd.

In 2019 voegde Škoda de KAMIQ toe aan zijn modellengamma, waarmee het SUV-gamma werd verbreed naar een compacter segment. In dit dynamische groeisegment van stads-SUV’s combineert de KAMIQ het beste van dit voertuigtype, zoals een grotere bodemvrijheid en een verhoogde zitpositie, samen met de wendbaarheid van een compacte auto en Škoda’s kenmerkende design. Deze eigenschappen worden door klanten over de hele wereld bijzonder gewaardeerd en zodoende is de twee miljoenste Škoda SUV tegelijkertijd ook de 250.000e KAMIQ die wordt geproduceerd.

Een heel bijzonder SUV-model – de volledig elektrische ENYAQ iV – vierde in september 2020 zijn wereldpremière: het is het eerste model van Škoda dat is gebaseerd op het modulaire MEB-platform voor elektrische auto’s van de Volkswagen Groep. Met de lancering van deze SUV heeft Škoda een belangrijke stap gezet in de uitvoering van zijn strategie voor elektromobiliteit. Bovendien is de ENYAQ iV het enige op het MEB-platform gebaseerde model in Europa dat buiten Duitsland wordt geproduceerd. Tot nu toe heeft Škoda ongeveer 1.100 exemplaren van de ENYAQ iV geproduceerd in zijn fabriek in Mladá Boleslav.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.