Volkswagen Bedrijfswagens e-Crafter

28 april 2021

Luxe op maat voor personen- en rolstoelvervoer met de Volkswagen e-Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens breidt het e-mobility-aanbod verder uit. Het merk levert maatwerk met een nieuwe e-Crafter die is ingericht voor luxe personenvervoer én plaats biedt aan 8 passagiers (8+1) of een combinatie met één rolstoel. Samen met de comfortabele, volledig elektrische aandrijving maakt dat deze e-Crafter zeer geschikt als taxi en voor shuttle-vervoer. 

Deze nieuwe e-Crafter van Volkswagen Bedrijfswagens is ontwikkeld in samenwerking met de ombouwspecialisten van VDL Bus Venlo. Comfort en kwaliteit stond bij die ontwikkeling centraal. Dankzij elektrische aandrijving functioneert de e-Crafter fluisterstil en de inzittenden nemen plaats in een luxueus interieur. De individuele stoelen zijn met leder bekleed. Voor extra comfort heeft het passagierscompartiment zelfs additionele verwarming.

Toegankelijk voor iedereen

De nieuwe e-Crafter-uitvoering biedt afhankelijk van de configuratie plaats aan 8 passagiers (8+1) of een combinatie met één rolstoel. De toegankelijkheid is voor iedereen optimaal. Zo stappen passagiers eenvoudig in en uit dankzij de elektrische schuiftrede of de verlaagde en verdiepte instap. Speciale rijplaten maken de toegang via de achterzijde ook voor rolstoelen eenvoudig. Uiteraard zijn er voldoende opbergmogelijkheden voor de bagage van de passagiers.

Geschikt voor shuttle-vervoer

De combinatie van hoogwaardig comfort, configuratie naar wens en elektrische aandrijving maakt de nieuwe e-Crafter zeer geschikt voor shuttle-vervoer van kleine groepen. Zo is hij perfect inzetbaar als taxi en voor bijvoorbeeld hotel- en airporttransfers.

Geen schadelijke uitstoot

De nieuwe e-Crafter heeft een actieradius van 115 km* volgens de WLTP-norm. Doordat hij geen schadelijke gassen uitstoot, is hij welkom in elke milieuzone. Het nieuwe model is dankzij de 40 kW snellaadmogelijkheid altijd snel weer klaar voor de volgende rit. Zo is het accupakket in bijvoorbeeld een lunchpauze van een uur volledig te laden. Bovendien staat de e-Crafter ook voor belangrijke zekerheden: de accu heeft een garantie van 8 jaar. En het onderhoud is gedurende de eerste 8 jaar inbegrepen. Dit draagt bij aan de gunstige gebruikskosten.

De e-Crafter kan dankzij de elektrische aandrijving in aanmerking komen voor diverse (overheids)regelingen zoals de KIA (kleinschaligheidsinvesteringsaftrek), MIA + VAMIL (Milieuinvesteringsaftrek en willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.

* *) De opgegeven actieradius is de actieradius die tot stand is gekomen na het rijden van de testrondes volgens de geldende emissiestandaard in Europa (NEDC). In de praktijk kan de daadwerkelijke actieradius afwijken. Deze is afhankelijk van de rijstijl, de snelheid, de bandenkeuze, het gebruik van comfort- en externe functies, de buitentemperatuur, het aantal passagiers/de belading en de rijomstandigheden. Elektriciteitsverbruik in kWh/100 km: 21.5 (gemiddeld), CO₂ emissies in g/km: 0 (verwijst naar de CO₂ emissies tijdens het rijden. De totale CO₂ emissies zijn afhankelijk van de wijze waarop de stroom is opgewekt. Daarom adviseert Volkswagen Bedrijfswagens het gebruik van groene stroom). Neem contact op met je plaatselijke Volkswagen Bedrijfswagens dealer voor details over de standaarduitrusting en opties.