SEBA

16 maart 2021

Tot € 15.000 duurzaamheid- en overheidspremies op de e-Crafter

De volledig elektrische bedrijfsauto is nóg interessanter geworden. Want deze bussen komen sinds 15 maart in aanmerking voor de SEBA. Bij de Volkswagen e-Crafter, de 100% elektrische versie van de Crafter, betekent dit dat het voordeel kan oplopen tot € 15.000: een duurzaamheidspremie t.w.v. € 10.000 en € 5.000 SEBA.

Wat is SEBA?

SEBA staat voor Subsidie Emissieloze Bedrijfsauto’s. Een subsidieregeling voor ondernemers en non-profitinstellingen die een nieuwe emissieloze bedrijfswagen aanschaffen. Hiermee ontvangen deze bedrijven 10% van de cataloguswaarde, exclusief BTW. Er is een maximum ingesteld van € 5.000 per bedrijfswagen.

Net zoals bij de subsidie voor particulieren (SEPP) is er voor ieder jaar een budget ingesteld. Voor 2021 geldt een maximum van € 22 miljoen.

Geldig bij koop en lease

De SEBA geldt voor koop en lease. In het geval van operational lease kan de leasemaatschappij subsidie aanvragen. Bij financial lease is de lessee verantwoordelijk voor de aanvraag.

Wanneer recht op SEBA?

Om als bedrijf in aanmerking te komen voor de SEBA, is er een aantal voorwaarden opgesteld:

  • Bij het indienen van de subsidieaanvraag is de lease- of koopovereenkomst nog niet definitief.
  • De bedrijfswagens die hiervoor in aanmerking komen, zijn nieuw. Dit betekent dat de datum eerste toelating, de datum eerste kentekenregistratie en de datum tenaamstelling van de subsidieaanvrager dezelfde datum zijn.
  • De gekochte bedrijfswagen staat minimaal 3 jaar aaneengesloten op naam van de subsidieontvanger. U ontvangt de subsidie nadat uw aanvraag is goedgekeurd. Wanneer u de elektrische bedrijfswagen binnen 3 jaar weer verkoopt, betaalt u (een deel van) de ontvangen subsidie weer terug.
  • De aanschafwaarde van de bedrijfswagen bedraagt minimaal € 20.000.
  • Op de datum van aanvraag mag de bedrijfswagen nog niet afgeleverd zijn en nog niet op naam gezet zijn.
Hoe SEBA aanvragen?

Via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kunt u sinds maandag 15 maart 09.00u de SEBA aanvragen. Voor deze aanvraag moet u inloggen op het eLoket en heeft u eHerkenning niveau 2+ nodig, in combinatie met de juiste machtiging. Welke machtiging dat precies is, leest u op deze website.

Via deze website kunt u ook op de hoogte blijven van de budgetstand voor de SEBA regeling van 2021.

Duurzaamheidspremie e-Crafter

Om elektrisch rijden te stimuleren, introduceerde Volkswagen Bedrijfswagens de duurzaamheidspremie. Een voordeel van € 10.000 op de volledig elektrische e-Crafter. Met de Volkswagen e-Crafter kunt u altijd de binnenstad inrijden. U bent voorbereid op de toekomst want naar verwachting worden emissieloze zones in steden steeds vanzelfsprekender.

e-Crafter ook als Pick-up en Kipper

De elektrische versie van de Volkswagen Crafter is er nu ook als Pick-up en Kipper. De Waal Autogroep levert niet alleen maatwerk in de laadruimte maar ook in de carrosserriebouw. Zo hebben we voor iedere branche een geschikte e-Crafter. Van Kipper, tot Pick-up en Solar Koelwagen.

Stapt u over?

Met de SEBA en de duurzaamheidspremie wordt de Volkswagen e-Crafter € 15.000 voordeliger. Wilt u graag weten of deze bedrijfswagen in combinatie met de subsidies interessant is voor uw bedrijf? Onze Volkswagen Bedrijfswagenspecialisten staan voor u klaar.

Neem gerust contact met ons op.