Van-Doorn

22 april 2021

Van Doorn investeert in een Volkswagen e-Crafter

Van Doorn heeft op woensdag 14 april 2021 haar wagenpark uitgebreid met 7 Volkswagen Bedrijfswagens, waaronder de e-Crafter. Door te investeren in elektrische voertuigen en materieel draagt Van Doorn haar steentje bij aan een duurzame toekomst.

Een uniek exemplaar

De Waal Autogroep uit Tiel leverde de bussen aan Van Doorn. Volgens Heico Backers, Vestigingsmanager van De Waal Autogroep is deze e-crafter een uniek exemplaar. “In Nederland rijden er slechts een paar van rond.”

“Van Doorn kocht de e-Crafter als dichte bus. Voor Van Doorn werd de e-Crafter omgebouwd naar een cabine met een open laadbak.” vertelt Barend van Doorn (Hoofd Materieelbeheer van Doorn). “De e-crafter gaan we gebruiken bij ons werk in Amsterdam, waar hij wordt ingezet bij het plaatsen van verkeersborden.”

Over de e-Crafter

De Volkswagen e-Crafter combineert de voordelen van een bedrijfswagen met een elektrische aandrijflijn. De e-Crafter is 100% elektrisch en bij uitstek geschikt voor stedelijk gebied. Dat was een belangrijke voorwaarde voor Van Doorn bij de aanschaf van de e-Crafter.

Kenmerken

De e-Crafter heeft, afhankelijk van de uitvoering, een actieradius van 115 – 173 kilometer met een volledig opgeladen accu en een elektromotor met een maximaal vermogen van 100 kW. De e-Crafter is leverbaar in Gesloten Bestelwagen, Bakwagen, Kipper en Pick-up.

Van Doorn kiest voor de duurzame weg!

Van Doorn investeert volop in de aanschaf van elektrisch materieel. Al eerder investeerden zij in een elektrische werkbus en een elektrische knikmops. Binnenkort neemt Van Doorn ook de 100% elektrische truck gemonteerde veegwagen, de V65e, als eerste in Nederland in gebruik.

Goede samenwerking

Van Doorn werkt al jarenlang samen met De Waal Autogroep uit Tiel. Deze uitbreiding van het wagenpark van Van Doorn is het resultaat van een goede samenwerking tussen De Waal Autogroep, Pon’s Automobielhandel en Willemsen Carrosserie. HKV Ochten verzorgde de belettering.

Van Doorn