Header VWBWG ID Buzz Cargo

21 september 2022

Volkswagen ID. Buzz Cargo uitgeroepen tot International Van of the Year 2023

De volledig elektrische Volkswagen ID. Buzz Cargo heeft tijdens het IAA Transportation vakbeurs in Hannover een grote prijs in ontvangst mogen nemen. De elektrische bedrijfswagen van Volkswagen, die gebaseerd is op de iconische Volkswagen T1, is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2023’.

De Volkswagen ID. Buzz Cargo kreeg deze erkenning door een internationale vakjury van 24 Europese journalisten. “Het gebeurt niet vaak dat een compleet nieuw bestelwagenconcept bij zijn marktintroductie direct de International Van of the Year-titel - de hoogste internationale erkenning in de sector voor lichte bedrijfswagens – wint”, verklaart Jarlath Sweeney, Chairman van de internationale bestelwagenverkiezing. “Felicitaties aan het designteam van Volkswagen Bedrijfswagens met deze unieke bestelbus die bij uitstek geschikt is voor gebruik in milieubewuste binnensteden. Hij maakt echt een statement met zijn futuristische, strakke styling. Tegelijkertijd is de ID. Buzz Cargo met zijn V-vormige motorkap, prominente Volkswagen-logo en korte overhangen een overduidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke Transporter T1 van zeventig jaar geleden.”

Eerbetoon aan de Volkswagen T1

De ID. Buzz Cargo speelt perfect in op de wensen en behoeften in de huidige maatschappij op gebied van duurzaamheid en technologie. Denk hierbij aan de elektrische aandrijflijn of de intelligente toepassing van rijhulp- en informatiesystemen. Dat alles is verpakt in het design dat sterk lijkt op de historische Volkswagen Transporter T1 van zeventig jaar geleden.

volkswagen id buzz cargo van of the year

De volledig elektrische ID. Buzz Cargo is gebouwd op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen Groep. In de ID. Buzz Cargo wordt het platform gecombineerd met een 77 kWh accupakket dat een 150 kW sterke elektromotor tussen de achterwielen van vermogen voorziet. Deze combinatie is goed voor een actieradius tot 424 kilometer. Aan een laadpaal wordt accupakket opgeladen met een vermogen van 11kW. Met een CCS-kabel kan de ID. Buzz snelladen met een maximum laadvermogen van 170 kW. In 30 minuten is het accupakket van 5% tot 80% op te laden.

Ruimtelijk interieur

De ID. Buzz Cargo is er met twee of drie zitplaatsen voorin. Met een laadvermogen van 650 kg heeft hij een laadvolume van 3,9 kuub, goed voor bijvoorbeeld twee europallets. En met een trekkracht van 1.000 kg trekt hij moeiteloos een aanhanger. Hij wordt standaard geleverd inclusief tot en met zeven jaar onderhoud en tot en met acht jaar garantie op het accupakket. Prijzen beginnen bij € 46.200 excl. BTW.