Header VWBWG ID Buzz Cargo

Welke subsidies en fiscale voordelen zijn er voor de ID. Buzz Cargo?

Met de komst van de ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zet Volkswagen de volgende stap richting verdere elektrificatie van het modellengamma. Beide elektrische modellen zijn vanaf heden te bestellen bij De Waal Autogroep. Wanneer u de ID. Buzz Cargo wilt aanschaffen, kunt u profiteren van verschillende subsidies en fiscale voordelen. In onderstaand artikel brengen wij u graag op de hoogte van alle voordelen en subsidies bij aanschaf van de ID. Buzz Cargo.

Subsidie Emmissieloze Bedrijfsauto's (SEBA)

Van 2021 tot en met 2025 kunt u, als ondernemer, subsidie aanvragen voor emmissieloze bedrijfsauto's, de zogenoemde SEBA. Bij aanvraag van deze subsidieregeling ontvangt u 10% van de aanschafprijs exclusief btw. Als kleine onderneming of non-profitorganisatie ontvangt u zelfs 12% van de aanschafwaarde als subsidie. Het subsidiebedrag kan oplopen tot een maximum van € 5.000.

Elektrische ID. Buzz
LED Verlichting op ID Buzz Cargo

Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Naast de SEBA kunt u ook van fiscale voordelen profiteren bij de aanschaf van de ID. Buzz Cargo. Als ondernemer heeft u namelijk recht op het kleinschaligheidsinversteringsaftrek (KIA). De KIA is een aftrekpost op uw winst. Het bedrag wat u van de belastbare winst mag afhalen is afhankelijk van de investering in bedrijfsmiddelen in het betreffende boekjaar. Tot een investeringbedrag van € 59.939 mag u, als ondernemer, 28% van de aanschafprijs aftrekken van de fiscale winst. Op deze manier hoeft u uiteindelijk minder belasting te betalen en heeft u een fiscaal voordeel. Hoeveel het voordeel is, is afhankelijk van het investeringsbedrag en in welke belastingbox u valt.

Milieu-investeringsaftrek (MIA)

Naast de KIA kunt u ook aanspraak maken op de milieu-investeringsaftrek (MIA). Dit kan in combinatie met elkaar. De MIA is een fiscale aftrekpost voor ondernemers die investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen. De MIA biedt u de mogelijk om tot 45% van het investeringsbedrag in mindering te brengen op de belastbare winst. Het percentage wat u kunt aftrekken is afhankelijk van de milieu-effecten en gangbaarheid van het bedrijfsmiddel. Voor de ID. Buzz Cargo geldt dat u recht heeft op 45% van het investeringsbedrag, waarbij u over de eerste € 11.000 van de aanschafwaarde geen MIA ontvangt.

achterkant van ID Bus
ID Buzz Laadpaal

Gratis laadpaal aanvragen

Wanneer u overstapt op een elektrische bedrijfswagen, is het fijn wanneer u deze ook dichtbij uw bedrijfspand kunt opladen. Hiervoor kunt u een laadpaal op uw terrein laten plaatsen, maar u kunt ook een gratis laadpaal aanvragen bij uw gemeente. Veel gemeenten bieden een gratis laadpaal aan, mits deze op een openbare locatie wordt geplaatst. Bekijk via onderstaande button bij welke gemeenten u een laadpaal kunt aanvragen.

Kom in contact met onze mobiliteitsexperts

Wilt u meer informatie over de fiscale voordelen, subsidies of de nieuwe ID. Buzz Cargo? Onze mobiliteitsexperts staan voor u klaar om u te helpen bij de vragen die u heeft. Neem vrijblijvend contact met ons op via het formulier en wij komen zo snel mogelijk met u weer in contact. 

Fleetsales - samen 2