ID.Buzza

Volkswagen ID. Buzz en ID. Buzz Cargo nu te bestellen

De verkoop van de volledig elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo zijn van start gegaan. De elektrische personenwagen en bedrijfswagen kennen een zeer herkenbaar design. Het exterieur van beide modellen is gebaseerd op de oorspronkelijke T1 bus. Mede door het gebruik van het welbekende MEB-platform is de ID. Buzz praktisch, ruim en erg wendbaar voor zijn formaat. Beide modellen zijn uitgerust met een 77 kWh accupakket, wat zorgt voor een actieradius van meer dan 400 kilometer. Net als bij de rest van de ID.-Family kent de ID. Buzz personenwagen en ID. Buzz Cargo een rijk uitgerust interieur. De personenbus van de ID. Buzz is nu verkrijgbaar vanaf € 55.000. De rijk uitgeruste 1st Edition is nu verkrijgbaar vanaf € 69.990. De Volkswagen ID. Buzz Cargo is al verkrijgbaar vanaf € 46.200 excl. BTW.

Elektrische bedrijfswagen met ruime actieradius

De ID. Buzz Cargo kent genoeg ruimte voor twee europallets met een lengte van de laadruimte van 2,21 meter en een laadvolume van 3,9 m3. Naast de ruime laadruimte kan de ID. Buzz tot aan 650 kilogram aan gewicht meenemen en als dat niet genoeg is, kan de ID. Buzz Cargo ook nog eens 1.000 kilogram trekken. Duidelijk klaar voor elke klus. De ID. Buzz Cargo is ook voorzien van enkele gemakken om elke klus makkelijk op te pakken. Zo kent de elektrische bedrijfswagen een achterklep met ruit, houten laadvloer en een schuifdeur aan de rechterkant. In het interieur van de ID. Buzz Cargo vindt u verder nog airconditioning, digital cockpit, Park Distance Control en een verwarmbare bestuurdersstoel.

Deze elektrische bedrijfswagen kent een actieradius van 424 kilometer (WLTP) gecombineerd met een snelle oplaadtijd. Binnen 30 minuten is de ID. Buzz Cargo opgeladen van 5% tot aan 80%. Gaat u voor de elektrische ID. Buzz?

 

ID. Buzz personenwagen is wendbaar en praktisch

De personenauto van de ID. Buzz kent hetzelfde ruime en praktische design als zijn zakelijke broertje. Zo is er altijd plek vijf personen en kent de ID. Buzz een bagageruimte met een inhoud van de 1.121 liter. Wanneer men de achterbank inklapt groeit de inhoud zelfs naar 2.205 liter. Net als de ID. Buzz Cargo heeft de personen-variant van de ID. Buzz een trekgewicht van 1.000 kilogram. Wat opvalt in de ID. Buzz is de ligging van het MEB-platform. Door de centrale plaatsing kent de elektrische bus een perfecte wegligging en slechts een draaicirkel van 11,1 meter. 

De ID. Buzz personenwagen komt als eerst uit als ID. Buzz 1st en 1st Max-uitvoering. Deze uitvoeringen zijn van alle gemakken voorzien zoals navigatiesysteem Discover Pro met 10" touchscreen, Park Assist Plus, IQ.Light LED Matrix koplampen en elektrische bediening van schuifdeuren en achterklep. Later in het jaar komt de standaarduitvoering van de ID. Buzz personenwagen op de markt. 

Herkenbaar design van de T1

Komt het design van de ID. Buzz u bekend voor? Dat is geen verrassing. De populaire en bekende Volkswagen T1 was namelijk de inspiratiebron voor de volledig elektrische ID. Buzz en ID. Buzz Cargo. De opvallende details zijn het grote Volkswagen-logo, de V-vorm die vanuit de grille doorloopt tot in de schouderlijn, de driehoekige eerste zijruit, wielen die op de uiterste hoeken van de carrosserie staan en de mogelijkheid van een two-tone uitvoering.

Volkswagen heeft het doel gesteld om in 2030 de CO2-uitstoot met maar liefst 40% te hebben teruggedrongen. Daarmee is de ID. Buzz de volgende stap in de realisatie van dat doel. De duurzame koers van Volkswagen wordt verder voortgezet in de ID. Buzz doordat er geen leer of andere dierlijke materialen zijn toegepast in het interieur. Zowel de bekleding, tapijt als het dak zijn ontwikkelde en geproduceerd met gerecyclede producten.